Торт «Шоколадниця»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Для любителів солодких ласощів пропоную дивно смачний і апетитний, але при цьому досить простий рецепт приготування торта"Шоколадниця" . Його можна подати до столу навіть на свято.
Опис приготування:
Приготувати торт"Шоколадниця" в домашніх умовах досить просто, за допомогою детальних інструкцій зробити цей тортик під силу навіть початківцю кулінарові. Шоколадний корж і неймовірно ароматна глазур - все для справжніх ласунів.
- Вершкове масло - 200 грам(125 в тісто, 75 в глазур)
- Цукор - 200-250 грам
- Яйце - 3 штуки
- Какао - 50 грам
- Молоко - 200 грам(125 в тісто, 75 в глазур)
- Борошно - 250-300 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ваніль - 1 щіпка
- Шоколад - 50 грам
1. Класичний рецепт торт"Шоколадниця" досить простий. Для початку необхідно збити вершкове масло з цукром. Окремо збити яйця (можна просто виделкою) і додати до масла. При бажанні додати трохи ваніліну або ванільного екстракту. Все ретельно перемішати до однорідної консистенції.
2. Какао розчинити в теплій воді (близько 120 мілілітрів) і з'єднати з молоком. При бажанні можна використовувати розтоплений шоколад.
3. Борошно і соду просіяти і ввести поступово в масло з цукром. Ретельно перемішати, щоб не утворилися грудочки. При бажанні можна додати дрібку солі або лимонної кислоти.
4. Коли тісто готове, можна ввести какао і як слід перемішати до однорідної консистенції.
5. Форму для випічки змастити маслом або застелити пергаментом. Вилити тісто і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Після приготування дати Коржу добре охолонути на решітці.
6. Коли корж охолоне, трохи зрізати верхівку, щоб прикрасити торт"Шоколадниця" в домашніх умовах.
7. Також необхідно приготувати глазур. Вершкове масло розтопити з шоколадом на водяній бані. Рясно змастити торт глазур'ю і відправити в холодильник на 2-3 годину. Прикрасити зверху крихтою від коржа.