Рецепт Торт «Профітроль» фото

Торт «Профітроль»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Надзвичайно ніжний і смачний торт з профитролей буде прикрасою вашого святкового столу. Поділюся з вами секретом, як приготувати торт"Профітроль" .

Опис приготування:

Торт"Профітроль" по достоїнству оцінять ваші гості і близькі. У нього дуже ніжна структура і м'який смак. Немає зайвої солодощі, все в міру. Такий торт можна з гордістю презентувати навіть на офіційному заході. А адже в приготуванні такої тортик зовсім нескладний, а опанувати технологію випікання профитролей зможе хто завгодно. Дерзайте, і у вас все вийде.

  • Борошно пшеничне - 75 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 60 і 45 Грам (для тіста і для крему)
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Яйця - 2 і 6 Штук (для тіста і крему)
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Ваніль - 1 штука
  • Цукор - 100 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 60 грам
  • Темний шоколад - 130 грам
1
Для приготування крему візьміть стручок ванілі і розріжте його навпіл, насіння дістаньте. У каструлю влийте молоко, помістіть в нього ваніль і доведіть до кипіння. Залиште на годину, накривши кришкою. Потім вийміть ваніль і знову закип'ятіть молоко.
2
Збийте жовтки з цукром до утворення піни і додайте крохмаль. Знову збийте.
3
Не припиняючи збивати, влийте в жовтки тонкою цівкою молоко.
4
Всю цю масу помістіть в каструльку і поставте на повільний вогонь. Варіть хвилин 5 доти, поки не загусне.
5
Перенесіть крем в миску і додайте олію. Збийте блендером до утворення однорідної консистенції.
6
Для приготування тіста розігрійте в каструльці воду з маслом і сіллю. Доведіть до кипіння.
7
Зніміть з вогню, всипте всю муку і швидко перемішайте до однорідного стану. Поверніть на вогонь і готуйте ще 2 хвилини.
8
Перенесіть тісто в миску і дайте охолонути хвилин п'ять.
9
Трохи збити яйця в окремій ємності. Потім потихеньку додавати їх в тісто, акуратно помішуючи ложкою.
10
Готове тісто виходить гладким і блискучим. За консистенцією виходить, як сметана.
11
Перекладіть тісто в кондитерський мішок з круглою насадкою. Застеліть деко папером для випічки і видавлюйте кружечки по 2-3 см в діаметрі.
12
Випікайте 23-30 хвилин при температурі 180 градусів. Остудіть і начините їх кремом.
13
Розтопіть шоколад і умочіть кожен Профітроль в нього до половини. Укладайте профитроли один на одного в форму для торта. Щільно притискайте їх між собою. Перед подачею на стіл полийте розтопленим шоколадом. Смачного!

Схожі рецепти