Торт «Прага» по Palиcha
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобається готовий торт від Палича, ви напевно замислювалися про його приготуванні в домашніх умовах. Це не так вже й складно! Дивіться і запам'ятовуйте рецепт торта "прага" по Palиcha!
Празький торт готується нескладно. Звичайно, у маститих кондитерів він виходить набагато смачніше, особливо глазур. Але і домашній торт зможе конкурувати з кондитерської Палича. Щоб приготувати торт "прага" по Palиcha, ви можете ще взяти лікер амаретто (або коньяк) для просочення. Але я готувала для сімейного свята, тому обійшлася без алкоголю.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2-2.5 склянки
- Крем - 2 склянки
- Банка згущеного молока - 1 штука
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сода гашене - 1 Чайна ложка
- Какао - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 25 грам
- Темний шоколад - 100 грам
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Грецькі горіхи - 100 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Приготуйте тісто для коржів. Для цього збийте яйця зі склянкою цукру.
Потім додайте склянку сметани, соду і згущене молоко. Все добре перемішайте.
Потім додайте 2 столові ложки какао і борошно. Замісити тісто.
Змастіть форму для випікання вершковим маслом, перекладіть в неї тісто.
Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин запікатися до готовності.
Готовий корж виходить досить високим. Дайте йому охолонути, а потім розріжте на 3 частини (або два, залежить від висоти коржа).
Збийте стакан сметани зі склянкою цукру, додайте ще 2 столові ложки какао.
Тепер приготуйте глазур: для цього на водяній бані розтопіть плитку шоколаду.
Додайте до шоколаду вершки і перемішайте.
Зберіть торт: змастіть перший корж однією третиною крему.
Потім другий корж - і знову крем.
На третій корж (верхівку) можете крем не завдавати.
На третій корж (верхівку) можете крем не завдавати.
Готовий торт полийте рівномірно глазур'ю. Її можна нанести пензликом.
Готовий торт "прага" від Палича посипте подрібненими волоськими горіхами. Можете відправити в холодильник на годинку-другу або відразу подавати до столу.
Ідеально куштували з чаєм або кавою. Смачного!