Торт «Отелло»
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вашій увазі апетитний і неймовірно смачний торт. Поєднання бісквітних коржів, просочених сиропом, ягідного і вершкового крему з шоколадною глазур'ю і марципаном - це фантастика.
Пропоную вам повторити на своїй кухні цей класний варіант, як приготувати торт "отелло" . В даному випадку ягідна прошарок з малини, але чудово підійде також для цих цілей полуниця або смородина, наприклад. Тортик святковий, яскравий і дійсно дуже смачний, так що він точно не буде зайвим у вашій кулінарній скарбничці. Дуже рекомендую!
- Яйце - 8 штук
- Борошно - 1.5 склянки
- Цукор - 1.5 склянки(+ 3 ст.Л. В сироп)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 100 мілілітрів
- Малина - 400 грам(+ цукрова пудра за смаком)
- Шоколад - 150 грам
- Вершки - 2 склянки(+ цукрова пудра за смаком)
- Марципан - 200 грам
1. Із вказаної кількості інгредієнтів для тіста вийде два коржа (які потім буде розрізані ще навпіл). Для приготовления одного коржа взбейте 4 яйця з половиною цукру, дрібкою солі і ложкою розпушувача.
2. Потроху всипати просіяне борошно.
3. Вилийте тісто в змащену маслом форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Таким же чином після зробіть тісто для другого коржа.
4. Поки випікаються коржі, зробіть сироп. У воді розчиніть цукор. Можна додати пару ложок улюбленого алкоголю. Готові коржі добре остудіть і розріжте навпіл. Кожен корж як слід просочіть сиропом.
5. Малину вимийте, обсушити, подрібніть в пюре з додаванням цукрової пудри за смаком. Можна протерти через сито.
6. Частина ягід можна додати цілком. Вершки збийте з цукровою пудрою. Просочені сиропом коржі промажьте ягідним і вершковим кремом. Зберіть тортик.
7. Розтопіть шоколад на водяній бані, додайте пару ложок вершків. Змастіть готовий тортик глазур'ю. Прикрасити торт можна марципаном. Розкачайте смужку акуратно.
8. Коли глазур добре застигла, оберніть акуратно боки тортика марципаном.
9. Залишок вершкового крему відправте в кондитерський мішок, прикрасьте тортик.
10. Торт "отелло" в домашніх умовах готовий. Крім вершків можна прикрасити його свіжими ягідками. Перед подачею залиште його, щоб він як слід просочився.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!