Рецепт Торт «новинка» фото

Торт «новинка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Мак, Горіхи
Низькокалорійні
На святковий стіл
Випічка, Торти

Вже не знаю, як саме він отримав свою назву, проте торт "новинка" в домашніх умовах готується досить часто. У цьому рецепті немає нічого складного, а значить - з ним впорається і новачок-кондитер.

Рецепт приготування торта "новинка" настільки простий, що його можна приготувати в якості десерту без жодного приводу. При бажанні з рецептом можна експериментувати, додаючи різні види горіхів, а також цукати або сухофрукти.

  • Цукор - 250-300 грам
  • Крем - 300 грам
  • Борошно - 300-350 грам
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 3 штуки
  • Сода - 2 чайних ложки (погасити оцтом або лимоном)
  • Мак - 100 грам
  • Горіхи - 100 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Згущене молоко - 350 грам
торт
1. Для початку необхідно збити яйця з цукром. Додати трохи гашеного соди, крохмаль. Поступово всипати борошно, продовжуючи збивати, щоб не утворилися грудочки. Тісто має вийти досить густим, але не дуже крутим. Отриману масу розділити на 3 частини. Першу відразу відправити в розігріту духовку і випекти корж.
торт
2. Поки випікається перший корж до другої частини тесту можна додати запарені або подрібнений мак. Ретельно перемішати і відправити випікати наступний корж.
торт
3. Третій корж буде з подрібненими горіхами. Занадто дрібними їх робити не варто, краще порубати ножем. Коли корж спечеться, будуть відчутні шматочки горіхів.
торт
4. Як зробити торт "новинка" ще цікавіше? Можна додати в корж щіпку кориці або сушені ягоди, наприклад. При бажанні можна зробити не 3, а 4-5 коржів, кожен з різною начинкою.
торт
5. Поки коржі печуться можна зайнятися кремом. В даному рецепті використовується найпростіший варіант - збите вершкове масло зі згущеним молоком. При бажанні можна зробити заварний або шоколадний крем.
торт
6. Остиглі коржі рясно змастити кремом. При бажанні можна також присипати їх шоколадною стружкою, кокосом або горішками.
торт
7. Коли торт "новинка" в домашніх умовах повністю готовий, його можна залити шоколадною глазур'ю або змастити зверху кремом. Настоятися і просочитися він повинен мінімум 3 годину, а потім його можна подавати до столу.

Схожі рецепти