Рецепт Торт «ніжність» зі збитими вершками фото

Торт «ніжність» зі збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Вершки , Яйця , Шоколад
Дієтичне харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Цей торт стане найніжніший із всіх, що ви коли-небудь пробували, адже повітряний бісквіт в поєднанні зі збитими вершками і шоколадом не залишить нікого байдужим. Відмінний торт для свята!

Опис приготування:

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати торт"Ніжність" з неймовірно апетитним ароматом шоколаду і кави, повітряними вершками і найніжнішим бісквітом! Такий торт не просто стане прикрасою вашого святкового столу, а надовго запам'ятається вашим гостям своїм неймовірним смаком. Раджу брати шоколад з високим вмістом какао для більш насиченого аромату, а кава найкраще брати розчинний. Вам знадобиться приблизно 3-4 жовтка (55 г) і 4 білка (130 г) середнього розміру.

  • Борошно пшеничне - 140 грам (з 1 бісквіт)
  • Сіль - 1 грам (з 1 бісквіт)
  • Розпушувач - 4 грами (з 1 бісквіт)
  • Сода - 0, 5 грами (з 1 бісквіт)
  • Цукор - 140 грам (з 1 бісквіт)
  • Ванільний цукор - 10 грам (з 1 бісквіт)
  • Вода - 90 грам (з 1 бісквіт)
  • Рослинну рафіновану олію - 55 грам (з 1 бісквіт)
  • Жовтки - 55 грам (з 1 бісквіт)
  • Білки - 130 грам (з 1 бісквіт)
  • Вершки 33-36% жирності - 650 грам
  • Розчинна кава - 4 грами
  • Какао-порошок - 15 грам
  • Цукрова пудра - 70 грам
  • Шоколад чорний - 60 грам
торт
1. До просіяного борошна додайте половину цукру, ванільний цукор, розпушувач і сіль. У центрі суміші зробіть поглиблення, вилийте в нього рафінована рослинна олія, жовтки і холодну кип'ячену воду.
торт
2. Білки кімнатної температури збийте до стійкої піни, після чого додайте цукор і збийте до стійких піків, не перериваючи збивання. Протягом хвилини розмішайте сухі інгредієнти з рідкими.
торт
3. У три прийоми додайте збиті білки, акуратно перемішуючи лопаткою. Дно рознімної форми вистелити папером для випічки. Рівномірним шаром розподіліть тісто в форму і розрівняйте лопаткою.
торт
4. Надішліть в розігріту до 160 градусів духовку на 55 хвилин. Відразу переверніть бісквіт і покладіть на решітку. Залиште на три години до повного охолодження.
торт
5. Таким же чином спечіть ще один бісквіт. Підрівняйте край бісквіта і верх і розріжте кожен бісквіт на два коржі. Приготуйте крем: кілька ложок вершків з'єднайте з розчинною кавою. Охолоджені вершки збийте міксером в охолодженої мисці до м'яких піків.
торт
6. Додайте розчинений в вершках кави, какао і цукрову пудру. Збийте до стійких піків. Зберіть торт. Змастіть боки і верх торта кремом, прикрасьте шоколадом і кремом. Поставте торт в холодильник на 10-12 годин. Смачного!

Схожі рецепти