Рецепт Торт «ніжність» зі збитими вершками фото

Торт «ніжність» зі збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Вершки, Яйця, Шоколад
Дієтичне харчування
Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Випічка, Солодке, Торти

Цей торт стане найніжніший із всіх, що ви коли-небудь пробували, адже повітряний бісквіт в поєднанні зі збитими вершками і шоколадом не залишить нікого байдужим. Відмінний торт для свята!

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати торт "ніжність" з неймовірно апетитним ароматом шоколаду і кави, повітряними вершками і найніжнішим бісквітом! Такий торт не просто стане прикрасою вашого святкового столу, а надовго запам'ятається вашим гостям своїм неймовірним смаком. Раджу брати шоколад з високим вмістом какао для більш насиченого аромату, а кава найкраще брати розчинний. Вам знадобиться приблизно 3-4 жовтка (55 г) і 4 білка (130 г) середнього розміру.

  • Борошно пшеничне - 140 грам (з 1 бісквіт)
  • Сіль - 1 грам (з 1 бісквіт)
  • Розпушувач - 4 грами (з 1 бісквіт)
  • Сода - 0, 5 грами (з 1 бісквіт)
  • Цукор - 140 грам (з 1 бісквіт)
  • Ванільний цукор - 10 грам (з 1 бісквіт)
  • Вода - 90 грам (з 1 бісквіт)
  • Рослинну рафіновану олію - 55 грам (з 1 бісквіт)
  • Жовтки - 55 грам (з 1 бісквіт)
  • Білки - 130 грам (з 1 бісквіт)
  • Вершки 33-36% жирності - 650 грам
  • Розчинна кава - 4 грами
  • Какао-порошок - 15 грам
  • Цукрова пудра - 70 грам
  • Шоколад чорний - 60 грам
торт
1. До просіяного борошна додайте половину цукру, ванільний цукор, розпушувач і сіль. У центрі суміші зробіть поглиблення, вилийте в нього рафінована рослинна олія, жовтки і холодну кип'ячену воду.
торт
2. Білки кімнатної температури збийте до стійкої піни, після чого додайте цукор і збийте до стійких піків, не перериваючи збивання. Протягом хвилини розмішайте сухі інгредієнти з рідкими.
торт
3. У три прийоми додайте збиті білки, акуратно перемішуючи лопаткою. Дно рознімної форми вистелити папером для випічки. Рівномірним шаром розподіліть тісто в форму і розрівняйте лопаткою.
торт
4. Надішліть в розігріту до 160 градусів духовку на 55 хвилин. Відразу переверніть бісквіт і покладіть на решітку. Залиште на три години до повного охолодження.
торт
5. Таким же чином спечіть ще один бісквіт. Підрівняйте край бісквіта і верх і розріжте кожен бісквіт на два коржі. Приготуйте крем: кілька ложок вершків з'єднайте з розчинною кавою. Охолоджені вершки збийте міксером в охолодженої мисці до м'яких піків.
торт
6. Додайте розчинений в вершках кави, какао і цукрову пудру. Збийте до стійких піків. Зберіть торт. Змастіть боки і верх торта кремом, прикрасьте шоколадом і кремом. Поставте торт в холодильник на 10-12 годин. Смачного!

Схожі рецепти