Торт «ніжність» зі збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт стане найніжніший із всіх, що ви коли-небудь пробували, адже повітряний бісквіт в поєднанні зі збитими вершками і шоколадом не залишить нікого байдужим. Відмінний торт для свята!
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати торт "ніжність" з неймовірно апетитним ароматом шоколаду і кави, повітряними вершками і найніжнішим бісквітом! Такий торт не просто стане прикрасою вашого святкового столу, а надовго запам'ятається вашим гостям своїм неймовірним смаком. Раджу брати шоколад з високим вмістом какао для більш насиченого аромату, а кава найкраще брати розчинний. Вам знадобиться приблизно 3-4 жовтка (55 г) і 4 білка (130 г) середнього розміру.
- Борошно пшеничне - 140 грам (з 1 бісквіт)
- Сіль - 1 грам (з 1 бісквіт)
- Розпушувач - 4 грами (з 1 бісквіт)
- Сода - 0, 5 грами (з 1 бісквіт)
- Цукор - 140 грам (з 1 бісквіт)
- Ванільний цукор - 10 грам (з 1 бісквіт)
- Вода - 90 грам (з 1 бісквіт)
- Рослинну рафіновану олію - 55 грам (з 1 бісквіт)
- Жовтки - 55 грам (з 1 бісквіт)
- Білки - 130 грам (з 1 бісквіт)
- Вершки 33-36% жирності - 650 грам
- Розчинна кава - 4 грами
- Какао-порошок - 15 грам
- Цукрова пудра - 70 грам
- Шоколад чорний - 60 грам
1. До просіяного борошна додайте половину цукру, ванільний цукор, розпушувач і сіль. У центрі суміші зробіть поглиблення, вилийте в нього рафінована рослинна олія, жовтки і холодну кип'ячену воду.
2. Білки кімнатної температури збийте до стійкої піни, після чого додайте цукор і збийте до стійких піків, не перериваючи збивання. Протягом хвилини розмішайте сухі інгредієнти з рідкими.
3. У три прийоми додайте збиті білки, акуратно перемішуючи лопаткою. Дно рознімної форми вистелити папером для випічки. Рівномірним шаром розподіліть тісто в форму і розрівняйте лопаткою.
4. Надішліть в розігріту до 160 градусів духовку на 55 хвилин. Відразу переверніть бісквіт і покладіть на решітку. Залиште на три години до повного охолодження.
5. Таким же чином спечіть ще один бісквіт. Підрівняйте край бісквіта і верх і розріжте кожен бісквіт на два коржі. Приготуйте крем: кілька ложок вершків з'єднайте з розчинною кавою. Охолоджені вершки збийте міксером в охолодженої мисці до м'яких піків.
6. Додайте розчинений в вершках кави, какао і цукрову пудру. Збийте до стійких піків. Зберіть торт. Змастіть боки і верх торта кремом, прикрасьте шоколадом і кремом. Поставте торт в холодильник на 10-12 годин. Смачного!