Торт «Мишко»
(покроковий рецепт з фото)
Пропонуємо рецепт, як приготувати торт «Ведмедик». Такий десерт стане відмінним подарунком дитині на день народження. Він смачний і оригінальний. Спробуйте приготувати його самостійно!
Сьогодні з задоволенням поділюся з вами рецептом чудового тортика, який порадує вашого малюка (і не тільки його! ). Незважаючи на гадану складність, готується він досить просто: основою є бісквітні коржі, змащені двома видами крему. Читаємо інструкцію - і приступаємо до приготування!
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 150 грам(50 столові ложки для бісквіта, 100 грам для просочення)
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 штука
- Вода - 100 мілілітрів
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки(2 столові ложки для просочення, 1 столова ложка для прикраси)
- Білий шоколад - 250 грам(200 грам для крему, 50 грам для прикраси)
- Вершки - 0, 8 L(0, 6 літра для крему №1, 200 мілілітрів для крему №2)
- Кокосова стружка - 1 штука
- Папайя - 300 грам(200 грам для крему, 100 грам для прикраси)
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Закріплювач - 1 штука
- Молоко - 1 Ст. Ложка
1. Робимо бісквіт: для цього яйця збиваємо з цукром і ваніллю. Після цього вводимо порційно борошно і замішуємо тісто. Форму для випікання змащуємо маслом, заливаємо в неї бісквітне тісто. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Розрізаємо готовий бісквіт на 3 частини.
2. Готуємо просочення: змішуємо в сотейнику воду з лимонним соком, цукром і цедрою лимона, проварюємо п'ять хвилин і просочуємо отриманою сумішшю коржі.
3. Робимо 1-й крем: робимо парову баню, розламуємо шоколад, додаємо половину вершків і все розтоплюємо. Вершки збиваємо вінчиком і з'єднуємо з остиглим кремом, акуратно перемішуємо, нарізаємо папайю і відправляємо її в крем, туди ж кладемо кокосову стружку і цедру лимона, що використовували для просочення. Намазуємо отриманим кремом один корж, на нього викладаємо другий.
4. Робимо 2-й крем: вершки змішуємо з цукром і збиваємо все разом в пишну піну. Готовий крем намазуємо на другий корж. Відправляємо торт на ніч у холодильник.
5. Для глазурі цукрову пудру змішуємо з лимонним соком до однорідної маси, накриваємо торт третім коржем і змащуємо його глазур'ю і залишками кремів зверху і з боків. Прикрашаємо кокосовою стружкою.
6. На пергаменті малюємо шаблон ведмедя.
7. Перекладаємо пергамент на торт і злегка натискаємо ручкою, щоб на кремі з'явився контур. Розтоплюємо молочний шоколад, з його допомогою робимо обриси.
8. Папайю з лимонним соком подрібнюємо в блендері, робимо з них тулуб.
9. Залишилися шоколадом замальовує лапки, очі і мордочку. Борти прикрашаємо кремом за допомогою кондитерського мішка.