Торт «метелик»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "метелик" готується з бісквітної основи, гема, крему, лакричного цукерок. Крем можна купити готовий або приготувати на основі вершкового масла і цукрової пудри. Знадобиться і кондитерська фарба.
Торт "метелик" прикрашається кремом і лакричними цукерками. Метелика можна залишити білою, а малюнок на крилах викласти з цукерок, тим більше, що цукерок зараз у продажу - безліч. Проявіть фантазію!
- Яйця - 8 штук
- Цукор - 2 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Лакричні цукерки - За смаком (для вусиків і контурів)
- Вершкове масло - 250 грам (крем)
- Молоко згущене - 10 Ст. Ложок (крем)
- Лимон - 1 штука (крем)
- Джем - 5-7 Ст. Ложок
- Фарба кондитерська - За смаком (як мінімум трьох кольорів)
1. Для приготування бісквіта збийте окремо жовтки і білки з цукром (розділіть цукор і додайте окремо в білки, окремо в жовтки). Змішайте обидві суміші, додайте просіяне борошно і розпушувач. Викладіть тісто в змащену маслом форму і запікайте протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Бажано запекти два однакових бісквіта. Готовий бісквіт остудіть.
2. Поки бісквіт запікається, приготуйте крем. Для цього в сотейнику розтопіть масло, але сильно не нагрівайте його. Як тільки масло розтопиться, влийте, помішуючи, тонкою цівкою згущене молоко. Збийте вінчиком, додайте лимонний сік і лимонну цедру. Ще раз збийте. З паперу виріжте метелика, обмежену розмірами бісквіта. Виріжте метелика з бісквіту по контуру.
3. Верх одного метелика змастіть улюбленим джемом, зверху покладіть другу метелика.
4. Змастіть торт кремом.
5. Для зручності з тонких лакричного цукерок - макаронин викладіть контури малюнка на крилах метелика. Можете просто "намалювати" контури ножем.
6. Що залишився крем розділіть на 3 частини, одну з них поділіть ще на 2. Залиште маленьку частину білого крему. Другу маленьку частину і залишилися дві пофарбуйте кондитерської фарбою в улюблені вами кольору. За допомогою кондитерського шприца і насадки "зірочка" прикрасьте торт "метелик" . Охолодіть і подавайте. Пряітного апетиту!