Рецепт Торт «метелик» фото

Торт «метелик»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Торт"Метелик" готується з бісквітної основи, гема, крему, лакричного цукерок. Крем можна купити готовий або приготувати на основі вершкового масла і цукрової пудри. Знадобиться і кондитерська фарба.

Опис приготування:

Торт"Метелик" прикрашається кремом і лакричними цукерками. Метелика можна залишити білою, а малюнок на крилах викласти з цукерок, тим більше, що цукерок зараз у продажу - безліч. Проявіть фантазію!

  • Яйця - 8 штук
  • Цукор - 2 склянки
  • Борошно - 2 склянки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Лакричні цукерки - За смаком (для вусиків і контурів)
  • Вершкове масло - 250 грам (крем)
  • Молоко згущене - 10 Ст. Ложок (крем)
  • Лимон - 1 штука (крем)
  • Джем - 5-7 Ст. Ложок
  • Фарба кондитерська - За смаком (як мінімум трьох кольорів)
торт
1. Для приготування бісквіта збийте окремо жовтки і білки з цукром (розділіть цукор і додайте окремо в білки, окремо в жовтки). Змішайте обидві суміші, додайте просіяне борошно і розпушувач. Викладіть тісто в змащену маслом форму і запікайте протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Бажано запекти два однакових бісквіта. Готовий бісквіт остудіть.
торт
2. Поки бісквіт запікається, приготуйте крем. Для цього в сотейнику розтопіть масло, але сильно не нагрівайте його. Як тільки масло розтопиться, влийте, помішуючи, тонкою цівкою згущене молоко. Збийте вінчиком, додайте лимонний сік і лимонну цедру. Ще раз збийте. З паперу виріжте метелика, обмежену розмірами бісквіта. Виріжте метелика з бісквіту по контуру.
торт
3. Верх одного метелика змастіть улюбленим джемом, зверху покладіть другу метелика.
торт
4. Змастіть торт кремом.
торт
5. Для зручності з тонких лакричного цукерок - макаронин викладіть контури малюнка на крилах метелика. Можете просто"намалювати" контури ножем.
торт
6. Що залишився крем розділіть на 3 частини, одну з них поділіть ще на 2. Залиште маленьку частину білого крему. Другу маленьку частину і залишилися дві пофарбуйте кондитерської фарбою в улюблені вами кольору. За допомогою кондитерського шприца і насадки"Зірочка" прикрасьте торт"Метелик" . Охолодіть і подавайте. Пряітного апетиту!

Схожі рецепти