Торт «Мавпа»
(покроковий рецепт з фото)
Яке свято обходиться без десерту? правильно! Десерт в Новорічну ніч 2016 повинен бути, і нехай він буде симпатичною Мавпою! Дуже смачно і красиво, обов'язково спробуйте зробити.
Для торта спечіть бісквіт. Приготуйте сметанний крем двох кольорів. Зберіть торт, перемазаний коржі кремом і оформивши мордочку. Хай щастить!
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 125 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Яйце - 2 штуки
- Борошно пшенична - 125 грам (вищого сорту)
- Какао-порошок - 4 Ст. Ложки(1 ложка в крем)
- Лікер кавовий - 40 мілілітрів (або коньяк)
- Сода - 1 Чайна ложка (гашене оцтом)
- Крем - 400 грам (для крему)
- Загущувач для сметани - 1 штука (для крему)
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки (для крему)
- Шоколадні краплі - 2 штуки (для оформлення очей мавпи)
Підготуйте необхідні інгредієнти для коржа і крему.
Змішайте сухі інгредієнти: борошно, какао і соду.
Яйця міксером збийте з цукром і маслом кімнатної температури.
З'єднайте обидві маси. Перемішайте за допомогою міксера.
Влийте трохи оцту або лимонного соку, щоб погасити соду, також влийте лікер. Міксером доведіть тісто до однорідності.
Змастіть вершковим маслом форму для випічки. Я буду піч в мультиварці. Перелийте тісто в форму. Встановіть мультиварку в режим "випічка" з 45 хвилин.
Поки готується бісквіт для торта, займіться кремом. У високу склянку для збивання перелийте сметану, додайте загущувач. Збийте міксером до потрібної консистенції.
Крем готовий.
Щоб оформити мордочку мавпи, нам знадобиться два крему: білий і коричневий. Розділити на дві частини крему, білого повинно бути трохи більше. У меншу частину додайте ложку какао.
Міксером збийте крем, він вийшов трохи густішою, ніж білий.
Корж для торта готовий. Обережно витягніть його з форми, дайте йому охолонути.
Корж розрізати на дві частини вздовж. Гарненько просочіть солодкою водою або сиропом.
Застелите блюдо, на якому плануєте подати торт, папером, розрізаної на дві половинки, щоб легко потім їх витягти. Складіть коржі один на одного, відріжте гострим ножем зайві шматочки бісквіта, надавши йому форму голови мавпи.
Щедро змастіть густим сметанним кремом перший корж.
Накрийте другим коржем. Нанесіть кавовий крем по всій поверхні торта (в тому числі і з боків).
З відрізаних шматочків бісквіта зробіть крихти, використовуйте їх для оформлення мордочки.
Білим кремом виділіть область очей. Шоколадними краплями зробіть зіниці.
Оформіть кремом всі деталі особи. Торт готовий! Поставте його в холодильник на 1 час. Перед подачею на стіл обережно видаліть папір.
Смачного!