Рецепт Торт «літак» фото

Торт «літак»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл , День народження
Випічка , Торти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Домашня випічка, та й ще і в цікавій формі обов'язково порадує вас і ваших близьких. Читаємо покрокову інструкцію з фотографіями, як приготувати торт «Літак». Виходить красиво і смачно.

Опис приготування:

Основою торта є бісквітні коржі, які можна купити в магазині, але можна також спекти його самостійно, з них вирізаємо потрібні фігурки для літака. Такий торт відмінно підійде з нагоди дня народження або до 23 лютого. Це не тільки смачний десерт, але і відмінний подарунок. Приступаємо!

  • Яйце - 8 штук
  • Цукровий пісок - 350 грам
  • Борошно - 10 Ст. Ложок
  • Розпушувач - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 0, 5 L
  • Сир - 250 грам
  • Цукрова пудра - 5 Ст. Ложок
  • Желатин - 10 грам
  • Мастика - За смаком
  • Білки - 2 штуки
  • Джем абрикосовий - За смаком
торт
1. Яйця збиваю з 300 грамами цукру до пишної піни, всипав розпушувач і просіяне заздалегідь борошно. Готове бісквітне тісто поділяю на 2 частини, кожну заливаю на деко, випікаю черзі при температурі 180 градусів близько 20-30 хвилин.
торт
2. З картону або паперу роблю необхідні деталі для літака, прикладаю кожну на бісквітні коржі і акуратно вирізаю їх за формою.
торт
3. У сотейнику підігрівають джем з додаванням невеликої кількості води, відразу ж просочують всі деталі літака.
торт
4. Для крему в миску вливаю охолоджені вершки (не менше 35% жирності), до них всипав цукрову пудру і міксером збиваю до освіти міцних верхів. В окремій мисці змішую желатин з невеликою кількістю води, розмішую і вливаю до вершків, туди ж всипав сир і ретельно перемішую. Збираю деталі літака, промазують їх між собою отриманим кремом.
торт
5. Використовую вже готову мастику, розминаю її руками і розкочують тонко, акуратно обтягую торт і обрізаю залишилися шматочки.
торт
6. Охолоджені білки збиваю до білої та пухкої маси з 50 грамами цукрового піску, отриману масу викладаю в кондитерський мішок (або пакетик з прорізаної дірочкою), промальовується прикраси. Готовий торт наполягаю кілька годин - і можна дегустувати.

Схожі рецепти