Торт «Кутузов»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "кутузов" за смаком дуже нагадує торт медовик, тільки він не такий жирний і коржі найбільш м'якше, крем, робить тортик дуже ніжним десертом. Порадуйте своїх близьких і рідних.
Рецепт приготування торта "кутузов" досить простий і що важливо продукти для його приготування доступні, а часу на приготування вам знадобиться не так багато. Смачний і ароматний тортик стане одним з ваших улюблених ласощів на будь-яке свято.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 520 грам(260 гр - на бісквіт, 260 г - Вершки)
- Вершкове масло - 250 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Грецькі горіхи - 2 склянки(1 стакан - в бісквіт, 1 стакан - в крем)
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 склянки
- Крем 25% - 500 грам
Як приготувати торт кутузов? Просто дотримуйтесь нашої покрокової інструкції.
1. Готуємо бісквіт. Борошно просіваємо, масло розтоплюємо, горіхи подрібнюємо. Збиваємо злегка яйця можна виделкою або вінчиком і додаємо до них цукор і мед і продовжуємо збивати, поки маса не стане однорідною. Додаємо розтоплене масло і ретельно все перемішуємо, поки не розчинитися цукор.
1. Готуємо бісквіт. Борошно просіваємо, масло розтоплюємо, горіхи подрібнюємо. Збиваємо злегка яйця можна виделкою або вінчиком і додаємо до них цукор і мед і продовжуємо збивати, поки маса не стане однорідною. Додаємо розтоплене масло і ретельно все перемішуємо, поки не розчинитися цукор.
2. До отриманої суміші додаємо соду, гаситься лимонним соком, ванілін і борошно, перемішуємо до однорідної маси. Додаємо подрібнені горіхи і знову перемішуємо. Тісто має вийти м'яким і пишним, схожим на густу сметану.
3. Дістаємо форму для запікання, діаметром 27-28 см. Форму змащуємо вершковим маслом і викладаємо на неї ¼ частина тесту. Випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах - 12-15 хвилин, поки не утвориться золота скоринка. Спекти, таким чином, 4 коржа для тортика, обрізаємо по краях, щоб коржі мали форму кола.
4. Готовий крем, для цього змішуємо сметану, цукор і ванілін. Ретельно все збиваємо і змащуємо перший корж. Зверху посипаємо подрібненими горіхами.
5. Наступний корж злегка змастити кремом і залишити, щоб просочився хвилин 5-10. Змащеній стороною укладаємо його поверх першого коржа.
6. Таким способом укладаємо всі наступні коржі. Кремом змащуємо верх торта і бічні грані, посипаємо залишилася крихтою від торта і горіхами. Можна прикрасити згущеним молоком. Тортик готовий, приємного чаювання!