Рецепт Торт «Кутузов» фото

Торт «Кутузов»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти
Страви без випічки
На обід, На святковий стіл, Святковий обід
Випічка, Торти, Бісквіт

Торт "кутузов" за смаком дуже нагадує торт медовик, тільки він не такий жирний і коржі найбільш м'якше, крем, робить тортик дуже ніжним десертом. Порадуйте своїх близьких і рідних.

Рецепт приготування торта "кутузов" досить простий і що важливо продукти для його приготування доступні, а часу на приготування вам знадобиться не так багато. Смачний і ароматний тортик стане одним з ваших улюблених ласощів на будь-яке свято.

  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 520 грам(260 гр - на бісквіт, 260 г - Вершки)
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Грецькі горіхи - 2 склянки(1 стакан - в бісквіт, 1 стакан - в крем)
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 3 склянки
  • Крем 25% - 500 грам
торт
Як приготувати торт кутузов? Просто дотримуйтесь нашої покрокової інструкції.
1. Готуємо бісквіт. Борошно просіваємо, масло розтоплюємо, горіхи подрібнюємо. Збиваємо злегка яйця можна виделкою або вінчиком і додаємо до них цукор і мед і продовжуємо збивати, поки маса не стане однорідною. Додаємо розтоплене масло і ретельно все перемішуємо, поки не розчинитися цукор.
торт
2. До отриманої суміші додаємо соду, гаситься лимонним соком, ванілін і борошно, перемішуємо до однорідної маси. Додаємо подрібнені горіхи і знову перемішуємо. Тісто має вийти м'яким і пишним, схожим на густу сметану.
торт
3. Дістаємо форму для запікання, діаметром 27-28 см. Форму змащуємо вершковим маслом і викладаємо на неї ¼ частина тесту. Випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах - 12-15 хвилин, поки не утвориться золота скоринка. Спекти, таким чином, 4 коржа для тортика, обрізаємо по краях, щоб коржі мали форму кола.
торт
4. Готовий крем, для цього змішуємо сметану, цукор і ванілін. Ретельно все збиваємо і змащуємо перший корж. Зверху посипаємо подрібненими горіхами.
торт
5. Наступний корж злегка змастити кремом і залишити, щоб просочився хвилин 5-10. Змащеній стороною укладаємо його поверх першого коржа.
торт
6. Таким способом укладаємо всі наступні коржі. Кремом змащуємо верх торта і бічні грані, посипаємо залишилася крихтою від торта і горіхами. Можна прикрасити згущеним молоком. Тортик готовий, приємного чаювання!

Схожі рецепти