Рецепт Торт «Катерина» фото

Торт «Катерина»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Мак
Страви без випічки
Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.

На замітку любителям солоденького пропоную вишуканий і смачний, але досить простий рецепт торта"Катерина" . Його можна приготувати навіть на святковий стіл, адже виглядає він неймовірно красиво.

Опис приготування:

1. Як зробити торт"Катерина" ? Складного нічого немає. Для приготування коржа необхідно збити яйця з цукром до білого. Додати сметану і ще раз ретельно збити.

2. Поступово ввести заздалегідь просіяне борошно і розпушувач. Акуратно перемішати, щоб не було грудочок.

3. Готове тісто необхідно розділити на 3 частини. Першу з'єднати з какао, другу з какао і подрібненими горіхами, а третю - з подрібненим маком.

4. Надіслати тісто в заздалегідь розігріту духовку. Кожен корж випікається близько 12-15 хвилин (готовність перевірити зубочисткою). Коржі добре остудити.

5. У ледь теплі вершки всипати желатин. Залишити його набухати (якщо желатин НЕ швидкорозчинний, поставити на повільний вогонь і трохи підігріти, не доводячи до кипіння).

6. Сметану для крему з'єднати з цукром, ретельно перемішати. Додати розчинений желатин.

7. На дно рознімної форми викласти корж з горіхами і змастити рясно кремом.

8. Зверху корж з маком, також змащений кремом.

9. Третій корж нарізати невеликими шматочками і викласти в залишився крем. Акуратно перемішати.

10. Викласти шматочки зверху і вилити залишки крему.

11. Шоколад розтопити на водяній бані і полити їм торт. При бажанні зверху можна прикрасити нарізаним мармеладом або сухофруктами.

От і все, торт"Катерина" в домашніх умовах готовий. Тепер його потрібно відправити в холодильник мінімум на 4 годину, а краще на ніч.

  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 400 грам(250 в тісто, 150 в вершках)
  • Крем - 900 грам(300 в тісто, 600 в вершках)
  • Борошно - 300 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Какао - 4 Ст. Ложки
  • Мак - 1 Ст. Ложка
  • Горіхи - 100 грам
  • Желатин - 20 грам
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Шоколад - 50 грам
  • Мармелад - 2-3 штук
1. Як зробити торт"Катерина" ? Складного нічого немає. Для приготування коржа необхідно збити яйця з цукром до білого. Додати сметану і ще раз ретельно збити.

2. Поступово ввести заздалегідь просіяне борошно і розпушувач. Акуратно перемішати, щоб не було грудочок.

3. Готове тісто необхідно розділити на 3 частини. Першу з'єднати з какао, другу з какао і подрібненими горіхами, а третю - з подрібненим маком.

4. Надіслати тісто в заздалегідь розігріту духовку. Кожен корж випікається близько 12-15 хвилин (готовність перевірити зубочисткою). Коржі добре остудити.

5. У ледь теплі вершки всипати желатин. Залишити його набухати (якщо желатин НЕ швидкорозчинний, поставити на повільний вогонь і трохи підігріти, не доводячи до кипіння).

6. Сметану для крему з'єднати з цукром, ретельно перемішати. Додати розчинений желатин.

7. На дно рознімної форми викласти корж з горіхами і змастити рясно кремом.

8. Зверху корж з маком, також змащений кремом.

9. Третій корж нарізати невеликими шматочками і викласти в залишився крем. Акуратно перемішати.

10. Викласти шматочки зверху і вилити залишки крему.

11. Шоколад розтопити на водяній бані і полити їм торт. При бажанні зверху можна прикрасити нарізаним мармеладом або сухофруктами.

От і все, торт"Катерина" в домашніх умовах готовий. Тепер його потрібно відправити в холодильник мінімум на 4 годину, а краще на ніч.

Схожі рецепти