Торт «Катерина»
(покроковий рецепт з фото)
На замітку любителям солоденького пропоную вишуканий і смачний, але досить простий рецепт торта "катерина" . Його можна приготувати навіть на святковий стіл, адже виглядає він неймовірно красиво.
1. Як зробити торт "катерина"? Складного нічого немає. Для приготування коржа необхідно збити яйця з цукром до білого. Додати сметану і ще раз ретельно збити.
2. Поступово ввести заздалегідь просіяне борошно і розпушувач. Акуратно перемішати, щоб не було грудочок.
3. Готове тісто необхідно розділити на 3 частини. Першу з'єднати з какао, другу з какао і подрібненими горіхами, а третю - з подрібненим маком.
4. Надіслати тісто в заздалегідь розігріту духовку. Кожен корж випікається близько 12-15 хвилин (готовність перевірити зубочисткою). Коржі добре остудити.
5. У ледь теплі вершки всипати желатин. Залишити його набухати (якщо желатин НЕ швидкорозчинний, поставити на повільний вогонь і трохи підігріти, не доводячи до кипіння).
6. Сметану для крему з'єднати з цукром, ретельно перемішати. Додати розчинений желатин.
7. На дно рознімної форми викласти корж з горіхами і змастити рясно кремом.
8. Зверху корж з маком, також змащений кремом.
9. Третій корж нарізати невеликими шматочками і викласти в залишився крем. Акуратно перемішати.
10. Викласти шматочки зверху і вилити залишки крему.
11. Шоколад розтопити на водяній бані і полити їм торт. При бажанні зверху можна прикрасити нарізаним мармеладом або сухофруктами.
От і все, торт "катерина" в домашніх умовах готовий. Тепер його потрібно відправити в холодильник мінімум на 4 годину, а краще на ніч.
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 400 грам(250 в тісто, 150 в вершках)
- Крем - 900 грам(300 в тісто, 600 в вершках)
- Борошно - 300 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Какао - 4 Ст. Ложки
- Мак - 1 Ст. Ложка
- Горіхи - 100 грам
- Желатин - 20 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Шоколад - 50 грам
- Мармелад - 2-3 штук
2. Поступово ввести заздалегідь просіяне борошно і розпушувач. Акуратно перемішати, щоб не було грудочок.
3. Готове тісто необхідно розділити на 3 частини. Першу з'єднати з какао, другу з какао і подрібненими горіхами, а третю - з подрібненим маком.
4. Надіслати тісто в заздалегідь розігріту духовку. Кожен корж випікається близько 12-15 хвилин (готовність перевірити зубочисткою). Коржі добре остудити.
5. У ледь теплі вершки всипати желатин. Залишити його набухати (якщо желатин НЕ швидкорозчинний, поставити на повільний вогонь і трохи підігріти, не доводячи до кипіння).
6. Сметану для крему з'єднати з цукром, ретельно перемішати. Додати розчинений желатин.
7. На дно рознімної форми викласти корж з горіхами і змастити рясно кремом.
8. Зверху корж з маком, також змащений кремом.
9. Третій корж нарізати невеликими шматочками і викласти в залишився крем. Акуратно перемішати.
10. Викласти шматочки зверху і вилити залишки крему.
11. Шоколад розтопити на водяній бані і полити їм торт. При бажанні зверху можна прикрасити нарізаним мармеладом або сухофруктами.
От і все, торт "катерина" в домашніх умовах готовий. Тепер його потрібно відправити в холодильник мінімум на 4 годину, а краще на ніч.