Торт із зефіру з кремом
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто не любить возитися з випічкою, пропоную рецепт, як приготувати торт з зефіру з кремом. З'єднайте зефір, легкий заварний крем, фрукти і горішки. У вас вийде вишуканий десерт до чаю!
Легкий, повітряний, з кислинкою вишні і соковитістю фруктів, дуже смачний торт з зефіру з заварним кремом. Цей торт не вимагає випічки, з ним може впоратися навіть молода недосвідчена господиня. Просто уважно вивчіть покроковий рецепт, і у вас все вийде!
Зефір сам по собі - дуже солодкі ласощі. Тому в крем додайте трохи цукру, а фрукти і ягоди вибирайте з кислинкою. Замість вишні можна додати журавлину або смородину. Приємних вам клопоту на кухні!
- Зефір - 500 грам
- Банан - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Вишня - 100 грам (свіжоморожена)
- Ананас - 100 грам (консервований)
- Горіхи - 150 грам (арахіс, кешью або волоські)
- Молоко - 400 мілілітрів
- Цукор - 60 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Шоколад темний - 90 грам
- Вершки - 90 мілілітрів
Підготуйте необхідні продукти. Вишню розморозити і відкиньте на сито. Шматочки ананаса відкиньте на сито, щоб стік зайвий сік.
Підготуйте інгредієнти для заварного крему.
Половину молока і цукор доведіть до кипіння, вогонь зробіть мінімальним. Час, що залишився молоко змішайте з крохмалем, влийте суміш тонкою цівкою в гаряче молоко, помішуючи. Варіть на повільному вогні до густої консистенції, постійно помішуючи. Остудіть.
Масло наріжте шматочками. Додайте по частинах в молочний кисіль, кожен раз збиваючи міксером, до однорідності. Викладіть крем в кондитерський мішок, поставте в холодильник.
Горіхи обсмажте на сухій сковороді до рум'яності, остудіть, подрібніть за допомогою качалки або ножа.
Апельсин і банан очистіть, наріжте тонкими скибочками.
Зефір розріжте на половинки, викладіть перший шар на блюдо для подачі. Змастіть кремом. Розкладіть зверху частину горіхів, апельсин, банан.
Другий шар: крем, зефір, шматочки ананаса, горішки.
Третій шар: зефір, вишня, крем, горішки. Поставте в холодильник.
Для глазурі знадобляться: шоколад і вершки. Глазурі виходить багато, вистачає на суцільне покриття торта. Я використовувала половину порції, щоб злегка прикрасити торт.
Шоколад і вершки розтопіть на повільному вогні в каструльці з товстим дном, помішуючи лопаткою. Помістіть глазур в щільний поліетиленовий пакетик, зробіть маленький надріз. Зробіть хаотичні візерунки з глазурі по верху торта. До подачі поставте торт в холодильник.