Торт «H» по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Пробували цей торт? Я ось з дитинства його не пам'ятаю, батьки любили інші торти, але ось у зрілому віці я його спробувала і обімліла - смачно! А як приготувати торт "конвалія" по ГОСТу, я розповім.
Перед вами класичний рецепт торта "конвалія" по ГОСТу! думаю, вам сподобається ця цікава і дуже святкова випічка, в якості частування до Дня народження просто ідеально! Спробуйте, вам сподобається!
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 200 грам(50 г - для глазурі, 150 г - в тісто)
- Коньяк - 10 грам
- Шоколад - 80 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Варення - 7 Ст. Ложок
- Згущене молоко - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Харчовий барвник - За смаком
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука

1. Для коржів змішаємо розтоплене масло з цукром, мука харчування, яйце, соду, борошно, шоколад, трохи вершків, щіпку солі і коньяк.

2. Я поділяю тісто на дві частини, розгортаємо до 0, 5 см, випікаємо два коржа. Випікаємо 15 хвилин при 180 градусах.

3. Тепер змажемо верхній і нижній шари варенням. Ось тільки для верхнього шару краще варення процідити і використовувати тільки сироп без ягід, адже верхній шар буде під глазур'ю, а нам потрібна рівна поверхня.

4. Важливо дати варення застигнути. Шоколад розігріємо в мікрохвильовій печі з вершковим маслом і коньяком. Перемішаємо до однорідності. Цією глазур'ю покриємо торт - і нехай застигне.

5. Вершки і згущене молоко збиваємо в пишну піну, частина крему залишимо білим, а частина забарвимо в зелений колір. Тепер робимо конвалія. Охолодити і подаємо!