Торт «Гвинтокрил»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Приготувати торт"Вертоліт" в домашніх умовах можна різними способами. Я пропоную спекти бісквітний торт, покривши його мастикою. Смак і зовнішні денние порадують навіть кулінарних критиків.
Опис приготування:
Повозитися з цим тортом, безумовно, потрібно. Найважливіше - зробити правильні заготовки і спекти хороші бісквітні коржі, а в іншому - вся справа техніки! Торт"Вертоліт" виходить дуже смачним і ніжним.
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 200 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 15 грам
- Мастика - 300 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Ванільний цукор - 15 грам
1. Випікаємо звичайні бісквітні коржі за класичним рецептом. Даємо їм трохи охолонути. Вибирайте таку форму, щоб після випікання вони були завтовшки не більш 4 см.
2. Поки випікаються коржі не втрачаємо час - робимо паперові заготовки. Малюємо форму вертольота.
3. Тепер перекладаємо трафарет на коржі і вирізаємо всі деталі потрібного розміру і форми. Для цього використовуйте краще канцелярський ніж.
4. Кожну частину відкладаємо, а із залишків ми зробимо присипку. Тим часом візьмемося за крем.
5. Викладаємо всі частини друг на друга і промазуємо всередині кремом. Крем робимо масляний за класичним рецептом.
6. Беремося за мастику…Розплавляємо маршмелоу і розгортаємо, після чого"вкутуємо" їм наш торт.
7. Виходить ось така краса. Тепер акуратно слід обрізати краю.
8. З цим також відмінно справляємося канцелярський ніж. Після відрізання зайвої мастики, приминає краю до коржам.
9. Тепер з різнобарвною мастики робимо деталі нашого вертольота. Тут дайте фантазії волю.
10. Так буде виглядати результат вашої праці. Надсилайте торт на 10 годин в холодильник, після чого насолоджуйтеся приголомшливим смаком!