Торт грильяжний
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дивно простий рецепт торта Грильяжні з фото. Він виходить дуже ніжний, насичене шоколадний і хрусткий. Спробуйте приготувати його на свято і порадувати близьких.
Торт грильяжний в домашніх умовах потрібно готувати в кілька етапів. Заздалегідь необхідно зробити грильяж, а бісквіт повинен вилежатися близько 8 годин. Сам торт краще після приготування залишити в холодильнику на 4-5 годин.
- Яйця - 6 штук
- Борошно - 120 грам
- Цукор - 270 грам(150 в тісто, 120 в вершках)
- Какао - 25 грам
- Вершкове масло - 200 грам(160 в вершках, 40 в бісквіт)
- Вершки - 150 мілілітрів
- Горіхи - 100 грам
- Цукрова пудра - 120 грам
- Шоколад - 100 грам
- Вершкове масло - 80 грам
1. Акуратно відокремити білки від жовтків. Жовтки з'єднати з цукром (близько 50 грам) і ретельно збити.
2. Окремо збити білки з цукром (100 грам) до стійких піків.
3. Поступово з'єднати жовтки з білками.
4. Щоб торт грильяжний в домашніх умовах був повітряний, поступово всипати прокидається борошно і какао. Акуратно перемішати.
5. Вершкове масло (40 грам) розтопити і вилити в тісто.
6. Перемішати тісто і викласти у жароміцних форму. Відправити в духовку на 25-30 хвилин.
7. Залишити корж на 8-12 годин.
8. Тепер можна зайнятися грильяжем. У невеликій ємності довести до кипіння близько 120 мілілітрів води з цукровою пудрою. Ретельно перемішати і дати трохи увариться. Коли колір почне темніти, всипати горіхи (найкраще мигдаль).
9. Швидко перемішати і через 30-40 секунд зняти з вогню.
10. Папір для випічку трохи змастити маслом і вилити гарячий грильяж тонким шаром.
11. Тепер рецепт приготування торта Грильяжні переходить на завершальну стадію. У невеликій ємності потрібно зробити карамель і влити тонкою цівкою вершки.
12. Розм'якшене вершкове масло збити і з'єднати з карамельним сиропом.
13. Грильяж відправити в блендер і подрібнити.
14. Грильяж можна відправити в крем або використовувати в якості прошарку.
Бісквіт розрізати на 3 частини. Викласти на корж половину крему, зверху накрити бісквітом і змастити кремом.
Бісквіт розрізати на 3 частини. Викласти на корж половину крему, зверху накрити бісквітом і змастити кремом.
15. Шоколад розтопити на водяній бані і з'єднати з вершковим маслом. Змастити глазур'ю торт і залишити його 4-6 годин.