Торт «грибок»
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний і дуже яскравий торт "грибок" в домашніх умовах - відмінне рішення для святкового столу. Якщо готувати торт з готових бісквітних коржів, то часу на весь процес піде близько 2 годин.
Цей торт виходить дуже смачним і незвичайним. Особливо він гарний для дитячих свят. При його приготуванні використовувалася мастика, працювати з якою зовсім нескладно.
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 600 грам
- Борошно - 250 грам
- Ванільний цукор - 15 грам
- Арахіс - 90 грам
- Вершкове масло - 750 грам
- Білки - 6 штук
- MARSHMALLOW - 100 грам
- Цукрова пудра - 300 грам
- Варення - 50 грам (будь-який (для сиропу))
1. На цей раз мені довелося повозитися з коржами, оскільки я робила класичний і арахісовий бісквіти. В одну порцію я додала дрібно нарізану арахіс, а другу залишила без добавок. Бісквіт робила традиційним способом (збила окремо білки і жовтки з цукром, поступово додаючи борошно і сіль). Випікати коржі до готовності в розігрітій до 170 градусів духовці. Після того, як вони охолонуть, їх потрібно розрізати на 2 частини вздовж.
2. Поки коржі випікалися, я зробила крем і підкладку. Крем робиться масляний на білках (масла 300 г). Середину ми гарненько промазуємо отриманою масою, а залишок змішуємо з обрізками.
3. Один з коржів я зробила темним. В ідеальному варіанті, торт повинен складатися з 3 коржів, один з яких з додаванням какао. Я так і зробила, але можна і 2 (як описано вище). Чим більше коржів - тим вище буде наш гриб. Отже, шоколадний корж я змащувала смородиновим сиропом.
4. А верх змастити чистим масляним кремом. Тепер цей корж можна з'єднати з іншими.
5. Тепер нашу заготовку вирівнюємо по формі за допомогою що залишився крему і коржів. Даємо трохи постояти в холодильнику.
6. Заздалегідь приготовленої мастикою (не забудьте підфарбувати її малиновим сиропом) викладаємо капелюшок гриба. Всі інші елементи робимо мастикою білого кольору. Потім розминаємо печиво в крихту або залишки коржів і обсипає торт навколо.