Торт «головний убір»
(покроковий рецепт з фото)
Хто зможе відязикатися від шоколадно-горіхового торта? правильно - ніхто! З цим простим рецептом торта нутелла у вас завжди буде смачна випічка до чаю і не тільки.
Сама не люблю готувати складні торти - багато шарів, крем, все це відбиває бажання вплутуватися в готування. Але з цим рецептом торта нутела я полюбила робити домашню випічку. Головне, щоб духовка була хороша, а все інше не так складно: по суті ми робимо бісквіт. Для приготування торта нутела можна взяти як волоські, так і лісові горіхи. У мене під рукою просто були саме лісові. Дивимося рецепт з фото.
- Вершкове масло - 175 грам
- Цукор - 175 грам
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 200 грам
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Есенція мигдальна - 0, 25 Ст. Ложки
- Nutella - 4 Ст. Ложки
- Горіхи - 50 грам
Змішайте масло (розм'якшіть його попередньо) з борошном, яйцями, цедрою, розпушувачем, молоком і мигдальної есенцією. Перемішуємо все міксером, грудок не повинно бути.
Тісто має бути однорідним і щільним.
Дві третини тіста викладаємо в змащену маслом форму для випікання. Нутелу потрібно розтопити злегка (можна в мікрохвильовці, можна на водяній бані). Зверху виливаємо нутелу.
Покриваємо залишилися тестом.
Зверху посипаємо горішками. Відправляємо в попередньо розігріту до 180 З духовку. Випікаємо хвилин 50-60, перевіряємо готовність зубочисткою.
Ось і готовий наш торт нутела! Подавати можна і до чаю, і до кави. Смачного!
Ось і готовий наш торт нутела! Подавати можна і до чаю, і до кави. Смачного!