Торт «глухар гніздо»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Дуже незвичайний і естетично привабливий тортик. Шоколадно-горіхова начинка прекрасно поєднується з м'яким і ніжним тестом. Тістечка "гніздо глухаря" легко прикрасить будь-який святковий захід!
Опис приготування:
Хочу з вами поділиться класичним рецептом приготування торта"Гніздо глухаря" . Такий торт можна приготувати, наприклад на день народження або на інший сімейне свято. Він і виглядає красиво і готується дуже легко. Якщо ви або ваші діти любите, щоб випічка була дуже солодкою, можете додати трохи більше цукру, ніж зазначено в даному рецепті. Так само хочу звернути увагу на борошно. Муки використовуйте рівно стільки, скільки візьме тісто, головне не переборщити (тісто перестало липнути до рук - досить борошна). Удачі в приготуванні!
- Борошно пшеничне - За смаком (скільки візьме тісто)
- Ванілін - 1 щіпка
- Маргарин - 200 грам (вершковий)
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2 склянки(1 - в вершках, 1 - в борошно)
- Сода - 1 Чайна ложка (гашене оцтом)
- Крем - 1 літр(20%)
- Шоколад чорний - 100 грам
- Горіхи - 150 грам (мигдаль і фундук)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
Для приготування тіста змішайте в одній ємності: маргарин, яйця, цукор, ванілін, соду погашену оцтом і борошно. Замішайте тісто. Готове тісто кладемо в холодильник на 1 час.
Поки тісто в холодильнику. Обсмажте на сковороді горішки.
Відірвіть невеликий шматочок тесту і вкладіть в нього горішок.
Сформуйте кульку.
Присипте деко борошном, викладіть на нього кульки. Кульки не повинні торкатися один одного, так як тісто ще підніметься. Надішліть кульки в духовку, випікати до рум'яності.
Готові кульки дістаємо і залишаємо їх остигати.
В окремій ємності приготуємо білу глазур: змішайте сметану з цукром, гарненько перемішайте. В іншій ємності приготуємо чорну глазур: шоколад розтопіть на водяній бані, додайте 1-2 ложки сметани і вершкове масло, все перемішайте. Половину кульок обмакиваем в білій глазурі, іншу половину - в чорній. Білі кульки кладемо в середину тарілки, а чорні викладаємо по краю.
Ось що вийшло!
Готовий тортик можна присипати тертим шоколадом. Смачного!