Торт двоярусний
(покроковий рецепт з фото)
Торт двоярусний потрібно робити, коли у вас велике торжество і багато гостей. По перше, торт двоповерховий виглядає більш переконливо і урочисто. Прикрасити його потрібно теж оригінально і з вигадкою.
Торт двоярусний може просісти, тому для страховки можна прокласти між двома коржами лист круглий для вафельного торта. Якщо у вас є різнобарвна мастика, то торт можна прикрасити багатше. Мені подобається проста прикраса, адже рівно, професійно прикрасити торт вдома не всім вдасться, тому краще робіть простіше. Використовуйте готові прикраси для тортів, їх зараз дуже багато. Успіхів і приємного апетиту!
- Яйце - 8 штук (тісто)
- Цукор - 300 грам (тісто)
- Ванілін - За смаком (тісто)
- Борошно - 200 грам (тісто)
- Сіль - 1 щіпка (тісто)
Збиваємо яйця з цукром, додаємо сіль, ванілін борошно. Замішуємо тісто і випікаємо два бісквіта.
Один бісквіт вирізаємо меншого діаметру.
Бісквітів дати добре охолонути і розрізати уздовж. А поки приготувати крем.
Яйця збити з цукром, додати борошно і ваніль, все збити. Тонкою цівкою вливаємо закипіле молоко, продовжуючи збивати.
Молочну суміш ставимо на плиту, доводимо до кипіння на повільному вогні, варимо 1 хвилину, постійно помішуючи.
Збити масляний крем.
До масляного крему додайте по ложці заварний і продовжуйте збивати. Готовий крем однорідний, пишний, смачний.
Що залишився заварний крем використовуйте на прошарок.
Зберіть торт, добре промазав його кремом. Перед обробкою мастикою охолодіть в холодильнику.
Мастику можна брати готову, а можна приготувати самим.
Мастику розкачати у велике коло і накрийте їй торт. Зайве обріжте.
Торт можна прикрасити просто, наприклад так.