Торт «Чорнослив у шоколаді»
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання чорносливу і шоколаду люблять багато. Саме цей класичний дует смаків в основі торта. Коржі мають насичений шоколадний смак. Сметанний крем ніжний і добре доповнює чорнослив.
Для крему можна вибрати густу сметану або вершки. Так само підійде поєднання сметани і сиру, але такий крем, потрібно перемішувати блендером до однорідної консистенції. Коржі виходять пористими і легко просочуються. Горіхи вибирайте на свій смак, funduk, волоські або мигдаль. Оформити готовий торт можна на свій вибір. 1. Поливаємо шоколадною глазур'ю або розм'якшеним шоколадом. 2. Посипаємо колотими горіхами і додаємо чорнослив. 3. Можна посипати готовий торт шоколадною крихтою. 4. Залишити верхню частину торта білої, щоб додати контрастне прикраса з чорносливу і шоколаду, як в даному рецепті.
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 120 грам
- Борошно - 400 грам (цільнозерновий)
- Настоянка - 2 Ст. Ложки
- Какао порошок - 5 Ст. Ложок (темний)
- Сода гашене - 1 Чайна ложка
- Сметана або вершки - 800 мілілітрів(2 ст. L. В тісто, інше в крем)
- Цукрова пудра - 80 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Funduk - 40 грам
- Шоколад - 30-50 грам
Підготуємо інгредієнти.
Яйця збиваємо з цукром і сіллю.
Додаємо м'яке вершкове масло.
Наливаємо настойку (або інший міцний і ароматний алкоголь) і додаємо трохи сметани. Все перемішуємо.
Насипаємо какао і склянку борошна, додаємо гашену соду і замішуємо тісто. Борошно підсипає невеликими порціями і весь час перемішуємо. На цьому етапі додаємо близько 300 грам борошна.
Готове тісто виходить занадто м'яким. Накриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в холод на 30 хвилин.
Тісто охололо і стало густіше. Додаємо ще трохи борошна і все перемішуємо. Поділяємо тісто на 6 частин.
Кожен шматочок тесту розгортаємо на пергаменті і вирізаємо за формою. Коло, квадрат або сердечко, на ваш вибір.
Запікаємо коржі при температурі 180 градусів близько 12 хвилин. Готові коржі охолоджуємо. Обрізки знадобляться для оформлення торта.
Готовий крем. З'єднуємо охолоджену сметану і цукрову пудру. Все перемішуємо.
Чорнослив заливаємо окропом на 10 хвилин, потім, нарізаємо шматочками і висипаємо на серветку. Коли піде зайва волога, додаємо чорнослив в крем. Частина крему залишаємо білим (без чорносливу), їм смажена верхній корж.
Збираємо торт, чергуючи коржі з шаром крему.
Верхній корж змащуємо білим кремом і добре промазуємо кремом бічні частини.
Шоколадні обрізки від коржів і фундук перемелює в крихту і оформляємо бічні частини торта, так, як на фото.
Для оформлення використовуємо чорнослив і шоколад. Викладаємо чорнослив, нарізаємо тонкими шматочками і посипаємо торт шоколадною стружкою.
Для оформлення підійдуть шоколадні малюнки, які наносимо на кальку тонкою цівкою розтопленого шоколаду і відправляємо в морозилку на 20 хвилин. У нас буде шоколадна метелик. Щоб крила метелика були підняті вгору, кладемо пергамент з шоколадним малюнком в напіввідкритий блокнот і в такому вигляді відправляємо в морозилку.
Торт просочиться за 3-4 годину.
Чорнослив у шоколаді готовий. Приємного чаювання.
Чорнослив у шоколаді готовий. Приємного чаювання.