Торт «цар»
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний торт - відмінне ласощі для тих, хто не страждає від необхідності дотримання дієти. Нижче представлений класичний рецепт торта "цар" .
Рецепт приготування торта "цар" можна умовно розділити на три етапи - підготовка коржів, підготовка крему і варіння глазурі. Всі три етапи потрібно робити послідовно, один за іншим, так як кожен з них вимагає пильної уваги і постійного втручання в процесі приготування.
- Какао - 1 Склянка
- Цукор - 4 Ст. Ложки(3 для бісквіта, 1 для крему)
- Яйце - 5 штук(4 для бісквіта, 1 для крему)
- Кефір 3% - 0, 5 L
- Вершкове масло - 450 грам(50 грам для бісквіта, 350 грам для крему, 50 грам для глазурі)
- Борошно - 3 склянки
- Сода, гашене оцтом - 2 чайних ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки (для глазурі)
- Какао - 2 Ст. Ложки (для глазурі)
- Молоко - 8 Ст. Ложок (для глазурі)
Какао і цукор перемішуємо.
Додаємо яйце, кефір, заважаємо до однорідності майбутній корж.
В процесі сипем борошно і цукор. Коли все перемішаємо, додамо масла і соди.
Випікаємо три коржа при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
Прийшов час приготувати крем. У мисці змішуємо цукор і яйце. Збиваємо до пінки. Додаємо молока і ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння і знімаємо з вогню.
Заливаємо все в миску з вершковим маслом для крему.
Збиваємо міксером або вручну
На нижній корж намазуємо половину крему, а зверху заправляємо вершковим варенням за смаком.
Зверху ставимо ще один корж, змащуємо кремом, потім останній - і його теж змащуємо. Прибираємо торт в холодильник.
Готуємо глазур. Цукор, какао, додаємо молоко. Варимо на повільному вогні протягом 15 хвилин, на останніх хвилинах додаємо вершкове масло, розмішуємо. Дістаємо торт з холодильника і обливаємо глазур'ю. Торт готовий!