Рецепт Торт «Бочонок з ікрою» фото

Торт «Бочонок з ікрою»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Ви любите готувати не тільки смачні, але і красиво декоровані десерти? Тоді пропоную вам фантастичну ідею оформлення - торт"Бочонок з ікрою" . Це шалено красиво і дуже оригінально.

Опис приготування:

Приготувати торт"Бочонок з ікрою" можна в якості подарунка, адже він неймовірно красивий. Додатково при бажанні можна зробити вітальну напис. Такий торт викличе справжній фурор серед всіх, кому доведеться побачити ваш кулінарний шедевр.

  • Торт - 1 штука
  • Цукрова пудра - 450 грам
  • Желатин - 1 Чайна ложка
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
  • Желе для торта - 1 штука
  • Цукор - 50-100 грам
  • Рослинна олія - 250 мілілітрів
торт
1. Детально описуючи, як зробити торт"Бочонок з ікрою" , я не буду довго зупинятися на першому кроці. Скажу тільки, що заготівлею може бути абсолютно будь-який торт на ваш смак (медовий, наприклад). Верхній корж торта необхідно зробити трохи менше в обсязі, а за допомогою залишків сформувати невеликий бортик. Тортик обмазати кремом і відправити на час в холодильник.
торт
2. Далі переходимо до наступного етапу - прикраса. Желатин розвести в теплій воді і ретельно перемішати, щоб не утворилися грудочки. Цукрову пудру просіяти і всипати в мисочку. Додати трохи лимонної кислоти і влити розчинений і остиглий желатин. Необхідно ретельно вимішувати масу, поки вона не буде м'якою і пластичною.
торт
3. Готову мастику при бажанні можна трохи підфарбувати, щоб колір був наближений до кольору дерева (за допомогою слабкого розчину коричневого барвника). Потім її треба розкачати тоненько і нарізати невеликими смужками.
торт
4. За допомогою цих смужок наш тортик буде перетворюватися в справжній бочонок. Необхідно взяти одну смужку і викласти її на тортик. Потім наступну, використовуючи воду в якості клею (проклеівая шви і верх).
торт
5. Таким чином потрібно закрити всю поверхню торта.
торт
6. Додатково вирізати коло з мастики, за розміром верхівки. Накрити їм тортик.
торт
7. Щоб мастика добре трималася, обов'язково проклеювати шви водою. Нижні краї необхідно заправити під торт, щоб зробити більш округлу форму.
торт
8. Наступним етапом потрібно надати заготівлі більш натуральний колір. Для цього в невелику кількість горілки додати коричневий барвник і широким пензлем зробити мазки.
торт
9. Залишки мастики можна використовувати для тоненьких смужок, імітують стяжку. При бажанні також можна зробити відбитки (зручно для цього використовувати звичайну трубочку від соку).
торт
10. Найцікавіший, трудомісткий і тривалий процес - це приготування ікри. Заздалегідь необхідно відправити рослинне масло в холодильник, щоб воно трохи загусло. Желе для торта приготувати відповідно до інструкції, написаної на упаковці. Для цього процесу знадобиться також шприц.
торт
11. Отже, щоб торт"Бочонок з ікрою" в домашніх умовах вийшов правдоподібним, необхідно набрати невелику кількість желе в шприц і відправити в рослинне масло. Процес досить трудомісткий, так як багато ікринок відразу зробити не вийде (масло буде нагріватися).
торт
12. Готову ікру потрібно відкинути на сито. Потім можна викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир від масла. Рослинна олія потрібно періодично знову відправляти в морозильник, щоб воно загусло.

Схожі рецепти