Рецепт Торт «Apşeron» фото

Торт «Apşeron»
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Тісто , Горіхи
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Класичний рецепт торта"Апшерон" колись використовували кондитери Баку, проте з часом його стали готувати всі господині, намагаючись повторити цей солодкий шедевр на домашній кухні.

Опис приготування:

1. Рецепт приготування торта"Апшерон" досить простий. Для початку необхідно акуратно відокремити білки від жовтків всіх 8 яєць.

2. Білки з'єднати зі склянкою цукру і ретельно збити до появи щільних піків. В процесі додати дрібку лимонної кислоти або трохи лимонного соку.

3. Окремо необхідно збити жовтки зі склянкою цукру. Додати поступово борошно, щоб не утворилися грудочки.

4. Горіхи порубати ножем (так, щоб траплялися середні шматочки). Надіслати до жовтків і ретельно перемішати.

5. З'єднати білкову та жовткову масу, акуратно перемішуючи. Розділити тісто на 3 частини і випекти в заздалегідь розігрітій духовці 3 коржа. Кожен корж випікається близько 25 хвилин.

6. Тим часом необхідно збити вершкове масло зі згущеним молоком. При бажанні в крем можна додати близько 50 мілілітрів рому або коньяку, якщо тортик передбачається тільки для дорослих. Підійдуть також різного роду лікери.

7. Готові коржі потрібно як слід остудити і промазати кремом.

8. Зверху прикрасити торт"Апшерон" в домашніх умовах можна шоколадною глазур'ю, горіхами або крихтою коржа.

Просочуватися тортика краще не менш 3-4 годин, а ідеальним варіантом буде залишити його на всю ніч.

  • Яйця - 8 штук
  • Цукор - 2 склянки
  • Лимонна кислота або сік - 1 щіпка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Горіхи - 1 Склянка (будь-які за смаком)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Згущене молоко - 300-350 грам
1. Рецепт приготування торта"Апшерон" досить простий. Для початку необхідно акуратно відокремити білки від жовтків всіх 8 яєць.

2. Білки з'єднати зі склянкою цукру і ретельно збити до появи щільних піків. В процесі додати дрібку лимонної кислоти або трохи лимонного соку.

3. Окремо необхідно збити жовтки зі склянкою цукру. Додати поступово борошно, щоб не утворилися грудочки.

4. Горіхи порубати ножем (так, щоб траплялися середні шматочки). Надіслати до жовтків і ретельно перемішати.

5. З'єднати білкову та жовткову масу, акуратно перемішуючи. Розділити тісто на 3 частини і випекти в заздалегідь розігрітій духовці 3 коржа. Кожен корж випікається близько 25 хвилин.

6. Тим часом необхідно збити вершкове масло зі згущеним молоком. При бажанні в крем можна додати близько 50 мілілітрів рому або коньяку, якщо тортик передбачається тільки для дорослих. Підійдуть також різного роду лікери.

7. Готові коржі потрібно як слід остудити і промазати кремом.

8. Зверху прикрасити торт"Апшерон" в домашніх умовах можна шоколадною глазур'ю, горіхами або крихтою коржа.

Просочуватися тортика краще не менш 3-4 годин, а ідеальним варіантом буде залишити його на всю ніч.

Схожі рецепти