Торт «адажіо»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам спробувати неймовірно вишуканий і смачний тортик, зовнішній вигляд якого гідний найкращих кондитерських майстерень. Рецепт приготування торта & Quot; адажіо& Quot; доступний кожному.
Приготувати торт "адажіо" в домашніх умовах можна не тільки з полуницею, але і з іншими ягодами за смаком. Цей неймовірної краси тортик прикрасить будь-який святковий стіл, а головне - його із задоволенням їдять і дорослі, та діти.
- Печиво - 125 грам
- Борошно - 350 грам
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 4 штуки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Йогурт - 500 мілілітрів
- Молочний шоколад - 200 грам
- Полуниця - 500 грам
- Желатин - 30 грам
- Вершки - 400 грам
1. Рецепт приготування торта "адажіо" розділений на 4 етапу, однак по суті тут немає нічого складного. Почати необхідно з приготування нижнього коржа. Для цього потрібно подрібнити в крихту печиво.
2. Вершкове масло розтопити і влити до крихті. При бажанні подрібнити печиво можна качалкою, залишивши досить великі шматочки.
3. Додати близько 75 грам цукру, а також просіяне з розпушувачем борошно. Все ретельно перемішати і викласти в форму, сформувавши високі бортики.
4. Окремо з'єднати 200 грам просіяного борошна і какао.
5. Додати розпушувач, 100-125 грам цукру, 4 яйця, рослинне масло і близько 100 грам йогурту. Збити міксером до однорідності.
6. Отримане тісто вилити у форму з печивом. Відправити в розігріту духовку і випікати близько 25 хвилин. Готовий корж добре остудити.
7. Наступним етапом необхідно подрібнити 100 грам шоколаду, при бажанні з йогуртовим наповнювачем.
8. Полуницю вимити, просушити і нарізати такими ж шматочками. Трохи присипати цукром або цукровою пудрою.
9. Желатин залити теплою водою і залишити на 5-7 хвилин.
10. Вершки тим часом збити в міцну піну.
11. Желатин прогріти, не доводячи до кипіння. Додати пару ложок вершків і акуратно перемішати. Потім перекласти до решти вершків.
12. Сюди ж викласти полуницю і шоколад. Все акуратно перемішати.
13. Викласти на корж і розрівняти верх. Відправити в холодильник на 45-60 хвилин для застигання.
14. Желатин знову залишити в теплій воді для набухання. Окремо з'єднати йогурт і цукор, ретельно перемішати.
15. На водяній бані розтопити шоколад.
16. Желатин прогріти, не дозволяючи йому кипіти. Додати йогурт (спочатку пару ложок, потім решті), ретельно перемішати. Вилити розтоплений шоколад.
17. Залити торт, розрівнюючи поверхню, і відправити в холодильник мінімум на 2-2.5 годину.
18. Коли торт "адажіо" в домашніх умовах готовий його потрібно акуратно витягнути з форми. При бажанні зверху тортик можна прикрасити розтопленим шоколадом і свіжими ягодами полуниці.