Торт «Абрикотин»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "абрикотин" в радянські часи був не просто красивий десерт - це був показник заможності. Особливий аромат додає тортика ложка абрикосового лікеру в кремі, звідси і назва "абрикотин" .
Смачний, ніжний, ароматний… це все про торт "абрикотин" . Дуже популярний в радянські часи, він був справжньою окрасою святкового застілля. Купити в магазині його було дуже непросто, тому наші господині навчилися готувати його самі. Я також печу цей торт і сьогодні ділюся рецептом, як приготувати це ароматний десерт. Торт складається з 5 тонких коржів з пісочного тіста і смачного крему. Якщо у вас в будинку не виявилося саме абрикосового лікеру, то підійде будь-який інший ароматний лікер. В цілому, в торті немає нічого складного - Пісочне тісто, крем "шарлотт", помадка.
Повторюйте за мною і у вас вийде!
- Вершкове масло - 290 грам(180 г - в тісто, 110 г - в вершках)
- Куряче яйце - 3 штуки(1 шт. - в тісто, 2 жовтка - в вершках)
- Цукор - 230 грам(110 г - в вершках, 120 г - в тісто)
- Борошно - 300 грам
- Молоко - 80 мілілітрів
- Лікер - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 100 грам
- Вода - 1 Чайна ложка
- Барвник харчової - 1 щіпка
- Шоколадний топінг - 2 Ст. Ложки

Вершкове масло розітріть з яйцем і цукром до однорідності, додайте дрібку солі і всипте борошно. Замісити м'яке і пластичне тісто.

Загорніть його в плівку і відправте в холодильник хвилин на 40.

Коли тісто охолоне, розділіть його на 5 однакових частин.

Кожну частину розкачати в тонкий корж приблизно по 1 см, розгортайте відразу на пергаментному папері. Надішліть розкатані коржі в морозилку на 15-20 хвилин.

На тих же подложечках з пергаментного паперу відправте наші коржі випікатися в духовку при температурі 200 градусів протягом 7-8 хвилин.

Поки випікаються коржі, потрібно приготувати крем. Молоко змішайте з цукром, 2 жовтками і ложкою лікеру. Варіть, постійно помішуючи, до загустіння.

Масло збийте до пишності і додайте охолоджений крем невеликими порціями. Надішліть крем в холодильник хвилин на 15.

Зберіть торт, промащуючи кожен корж кремом.

Приготуйте глазур. Цукрову пудру змішайте з водою, додайте крапельку барвника або соку буряка. Я трохи перестаралася, глазур вийшла яскраво-рожева замість ніжного кольору. Проваріть глазур на вогні пару хвилин до повного розчинення пудри і заливайте тортик.

Атрибутом торта є решеточка з шоколадної глазурі і трояндочки з крему. Решеточку я зробила, але ось прикрасила тортик я на свій смак. Готово!