Томатний суп з тушкованим перцем «мексиканський тушкан»
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий і ароматний супчик з насиченим смаком! Готується швидко і подобається абсолютно всім любителям солодкого перцю. Цілком собі літній блюдо, postnoe, vegetarianskoe, легке і поживне.
У моїй родині дуже люблять томатні супи, я їх часто готую в різних варіаціях. Найголовніша порада - вибирайте стиглі помідори і перці. Суп, приготований з даного рецептом я пропоную подавати з "начос" . Спробуйте, обіцяю, Вам сподобається!
- Перець солодкий - 3 штуки (червоний)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Помідори - 3-4 штук (стиглі середнього розміру)
- Кукурудза консервована - 150-200 грам
- Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Суміш прянощів - 1 Чайна ложка (мексиканська суміш)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет винний червоний - 1 Чайна ложка (по бажанню)
- Чилі перець - 1/2 чайних ложки (в пластівцях )
- Лаваш листової - 1/2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Сир тертий - 50-60 грам
Зубчики часнику роздушіть ножем, очистіть і відправте в розігріту в сковорідці оливкову олію. Солодкий перець очистіть, довільно наріжте і додайте до часнику. Трохи обсмажте, не допускаючи утворення рум'яної скоринки.
Додайте томатну пасту, ложечку цукру і прогрійте, помішуючи, протягом декількох хвилин.
Додайте протерті спілі помідори і тушкуйте до м'якості перцю. По бажанню, можна додати трохи винного оцту. Влийте півлітра окропу і варіть 3 хвилини. Пробийте суп блендером до гладкості. Викладіть кукурудзу і варіть ще пару хвилин.
Додайте прянощі і відключіть нагрів. Щільно накрийте каструлю з супом кришкою і дайте настоятися хвилин 10.
Спеціально до такого супу я готую псевдоначос з лаваша з прянощами. Лаваш наріжте на довільні шматочки, змастіть збитим із сіллю яйцем, розкладіть на пергаменті і посипте сиром. Поверх сиру посипте мексиканської сумішшю прянощів і перцем чилі в пластівцях. Запікайте начос в розігрітій до 220 градусів духовці хвилин 5-7, до рум'янцю і хрусткої скоринки.
Подавайте суп гарячим, з хрусткими чіпсами і свіжою зеленню. Смачного!