Тісто на заквасці для піци
(покроковий рецепт з фото)
Вже давно піца стала звичною стравою в багатьох сім'ях. Я зі своїми домашніми роблю її будинку, змінюючи інгредієнти і види тесту. Сьогодні розповім, як приготувати тісто на заквасці для піци.
Якщо ви любите справжню італійську випічку, то вам обов'язково стане в нагоді моя інструкція. Тісто буде зроблено без дріжджів і в міру пишне. Ідеально підійде для класичних продуктів в піці з великою кількістю сиру. Можна приготувати таку заготовку про запас і заморозити, так як інгредієнтів вистачить на 2-3 вироби.
- Дріжджі - 150 мілілітрів
- Вода - 300 мілілітрів
- Борошно - 500 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Молоко сухе - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
Олія, сіль, цукор, борошно, воду, закваску і сухе молоко змішайте в мисці. Муки додавайте в міру потрібної консистенції. Замішайте тісто, щоб воно стало м'яким.
Залиште тісто на 35 хвилин, а потім ще раз вимісити його. Потім залиште його під рушником в теплому місці на півтори години, щоб воно трохи піднялося. Залиште потрібну кількість для піци, а решта заморозьте.
Testo майже. Його слід розтягувати для потрібної форми, але ні в якому разі не розгортати.