Тісто на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Просте в приготуванні тісто, з яким дуже зручно працювати. Воно відмінно ліпиться, а пиріжки з нього можна хоч випікати, хоч смажити. Якщо ви початківець кулінар, починайте працювати з цим тестом.
Якщо ви ще вчитеся і тільки починаєте готувати, я раджу вам почати саме з цього тесту. Воно виходить завжди! Тісто на сметані універсальне, з нього можна приготувати пиріжки з солодкою або з солоною начинкою. Пиріжки з цього тесту однаково смачні як спечені в духовці, так і смажені на сковороді. А рецепт приготування тіста на сметані дуже простий і він перед вами.
- Крем - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1-1, 5 Ст. Ложки (для солодких пиріжків - 2-3)
- Розпушувач для тіста - 10 грам
- Борошно пшеничне - 2 склянки (може знадобиться трохи більше)
Викладаємо сметану в миску. Сметана може бути будь-якої жирності, але чим жирніше, тим смачніше буде тісто.
Додаємо до сметани сіль, цукор, яйце, розпушувач і рослинне масло.
І розмішуємо все це в однорідну масу.
А тепер починаємо підсипати муку. Кількість залежить від якості борошна і від того, наскільки рідка у вас сметана.
Коли тісто вже стало густим і його важко заважати в мисці, викладаємо на стіл присипаний борошном і продовжуємо вимішувати.
Тісто має вийти м'яким і не липнути до рук. З цього тесту можна спекти калачів відразу, а можна залишити тісто хвилин на 20-30 в холодильнику, це піде тесту на користь.