Тісто на пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 35 хв.
Хто не любить запах свіжої випічки? Він кличе до столу всіх членів сім'ї. Тістечка, пироги, пиріжки - все це улюблені ласощі дорослих і дітей. Спробуйте рецепт, як приготувати тісто на пиріжки.
Опис приготування:
Найприємніше, що заготовку для тесту можна зробити сьогодні, покласти в морозильну камеру і дістати, коли з'явиться така необхідність. Заморожене тісто нічим не відрізняється від щойно зробленого, воно дуже зручно в роботі. Якщо в звичайний день для приготування пиріжків потрібно змішати всі складові, потім вимісити тісто і чекати, коли воно підніметься, то з готовим тестом на пиріжки немає ніяких труднощів.
- Сухі дріжджі - 12 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - 2/3 склянки
- Борошно - 3, 5 склянки
1. Півсклянки борошна, цукор і сухі дріжджі змішуємо в мисці, в іншій мисці підігріваємо молоко до кімнатної температури. Тонким струменем вливаємо молоко до сухих інгредієнтів, отримуємо рідке тісто без грудочок. Ми залишаємо суміш на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
2. В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо сіль. Збиваємо до появи білої піни, потім втручаємося яйця в опару. Порційно додаємо борошно, що залишилося і рослинне масло, тісто має вийдуть еластичним, але не тугим.
3. Готове тісто перекладаємо на поверхню і трохи вимішуємо (3-5 хвилин), після цього тісто залишаємо на 10 хвилин. У мене гарненька пиріжка, або залишаємо тісто для подальшого зберігання.