Тісто на пиріжки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 11-15
Час приготування: 1 г. 25 хв.
Частенько користуюся рецептом, як приготувати тісто на пиріжки в духовці. Їх можна зробити з солодкою начинкою, з овочами, з м'ясом, з рибою. В останній раз використовувала суміш риби і картоплі.
Опис приготування:
Щоб пиріжки вийшли пишні і м'які, тісто потрібно гарненько вимішувати і дати йому відпочити, піднятися. Пиріжки будуть смачними відразу після випічки, гарячими, і вже остиглими, тому можете готувати велику порцію випічки. При бажанні перед подачею на стіл їх можна розігріти в мікрохвильовці.
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Дріжджі - 10 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Вода - 0, 5 склянки
1
Змішайте дріжджі з цукровим піском і влийте 3 столові ложки теплої води, перемішайте і залиште на деякий час.
2
В іншу миску просійте 400 грам борошна, додайте розтоплене вершкове масло і сіль, перемішайте.
3
Додайте в миску з дріжджами воду, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин, до появи пухирців.
4
Перелийте дріжджову суміш в миску з борошном і вершковим маслом, влийте стакан молока і замісити тісто.
5
Борошно, що залишилося висипте на стіл і перекладіть кого з тіста на стіл, замішуйте м'яке і еластичне тісто.
6
Перекладіть тісто в миску і накрийте вологим рушником, залиште на 30 хвилин. Через півгодини зробіть глибокі отвори пальцями і знову залиште на 30 хвилин.
7
Розділіть тісто на стільки частин, скільки буде пиріжків, і приступайте до начинки. Смачного!