Тісто на кефірі з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Для всіх шанувальників страв без клопоту цей простий рецепт тіста на кефірі з капустою стане справжньою знахідкою. Мінімум зусиль - і ви отримаєте ситне, апетитне і дуже смачна страва.
Опис приготування:
Це незвичайно простий варіант, як приготувати тісто на кефірі з капустою і нагодувати смачною стравою сім'ю. В якості начинки можна використовувати свіжу, тушковану або квашену капусту, а також найрізноманітнішу зелень за смаком і інші інгредієнти.
- Яйця - 10 штук(4 - в тісто, 6 - в начинку (по бажанню))
- Кефір - 2 склянки
- Рослинна олія - 0.5 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 щіпка
- Вершкове масло - 50 грам(+ для змащування форми)
- Капуста - 500 грам
1. Для приготування тіста влийте в глибоку миску кефір.
2. Додайте яйця і рослинна олія (краще використовувати в рецепті приготування тіста на кефірі з капустою рафінована олія)
3. Додайте сіль і цукор.
4. Як слід перемішайте все віночком до однорідності.
5. Насипте борошно, попередньо просіяний її, і соду.
6. Якщо кефір недостатньо кислий, погасіть соду соком лимона або оцтом (або замініть розпушувачем, наприклад). Замішайте тісто, щоб воно вийшло без грудочок. Відставте в сторону.
7. В даному випадку використовується квашена, попередньо просушена капуста. Для більш пікантного смаку її можна обсмажити на сковороді з вершковим маслом.
8. Необов'язковим, але цікавим інгредієнтом начинки будуть відварені яйця.
9. Приблизно 6-8 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи, смажте капусту.
10. Відварені яйця потрібно остудити, нарізати дрібними кубиками і додати до капусти. При бажанні начинку можна поперчити трохи.
11. Форму для запікання змастіть як слід вершковим маслом.
12. Вилийте приблизно половину тіста.
13. Викладіть начинку, розподіліть її рівним шаром.
14. Залийте зверху тістом, відправте в розігріту до 190 градусів духовку.
15. Випікайте тісто на кефірі з капустою в домашніх умовах до рум'яної скоринки приблизно 1 час.
16. Після дайте йому трохи охолонути і наріжте порційними шматочками. Смачного!