Рецепт Тісто для пряники фото

Тісто для пряники
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Фрукти, Яйця, Горіхи, Грецькі горіхи, Сухофрукти, Чорнослив, Мигдаль, Ізюм
На полуденок, На сніданок
Випічка, Пряники

Хочу поділитися рецептом і розповісти, як приготувати тісто для пряники, щоб вона вийшла пряної і ароматною. Сюди входить багато інгредієнтів, тому пряник виходить дуже багатою на смак.

Пряники з такого тесту випікається близько 40 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

За смаком в тісто можна додавати сушену журавлину, вишню або інші ягоди. Зазвичай таке тісто для пряники випікається близько 40 хвилин при 180 градусах.

  • Мед рідкий - 3 Ст. Ложки
  • Вода чиста - 1 Склянка
  • Горіх грецький - 0, 5 склянки
  • Чорнослив - 0, 25 склянки
  • Ізюм - 0, 25 склянки
  • Рослинна олія - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Цукровий пісок - 0, 75 склянки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Оцет - 0, 5 чайних ложки
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Імбир - 1 щіпка (свіжий або порошок)
  • Гвоздика - За смаком
  • Кардамон - За смаком
тісто для пряники - фото крок 1
Перш за все потрібно приготувати сироп. Для цього змішайте цукор, рослинне масло і воду в каструлі, додайте туди мед. Поставте каструлю на невеликий вогонь і проваріть, поки цукор повністю не розчиниться. Дайте сиропу охолонути.
тісто для пряники - фото крок 2
У ступці подрібніть спеції: гвоздику і кардамон. Туди ж помістіть корицю, якщо вона в паличках. У цю суміш приправ додайте імбир-порошок або свіжий дрібно натертий імбир. Щоб перетирати спеції було зручніше, можна насипати в ступку трохи цукрового піску. Сюди ж додайте какао.
тісто для пряники - фото крок 3
Курагу наріжте дрібними шматочками і разом з родзинками залийте її окропом. Це потрібно, щоб сухофрукти розм'якшилися. Тим часом наріжте горіхи гострим ножем. Можна брати будь-які горіхи на ваш смак. Коли сухофрукти стануть м'якими, змішайте їх з горіхами.
тісто для пряники - фото крок 4
Тепер всі підготовлені інгредієнти потрібно змішати в одній ємності і починати поступово вводити борошно. Після того, як ви всипали першу жменю борошна, погасіть соду оцтом, все перемішайте і додайте решту борошна. Має вийти тісто консистенції густої сметани. Пряники залишилося лише запекти.

Схожі рецепти