Тісто для пряники
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися рецептом і розповісти, як приготувати тісто для пряники, щоб вона вийшла пряної і ароматною. Сюди входить багато інгредієнтів, тому пряник виходить дуже багатою на смак.
Пряники з такого тесту випікається близько 40 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
За смаком в тісто можна додавати сушену журавлину, вишню або інші ягоди. Зазвичай таке тісто для пряники випікається близько 40 хвилин при 180 градусах.
- Мед рідкий - 3 Ст. Ложки
- Вода чиста - 1 Склянка
- Горіх грецький - 0, 5 склянки
- Чорнослив - 0, 25 склянки
- Ізюм - 0, 25 склянки
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукровий пісок - 0, 75 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Імбир - 1 щіпка (свіжий або порошок)
- Гвоздика - За смаком
- Кардамон - За смаком
Перш за все потрібно приготувати сироп. Для цього змішайте цукор, рослинне масло і воду в каструлі, додайте туди мед. Поставте каструлю на невеликий вогонь і проваріть, поки цукор повністю не розчиниться. Дайте сиропу охолонути.
У ступці подрібніть спеції: гвоздику і кардамон. Туди ж помістіть корицю, якщо вона в паличках. У цю суміш приправ додайте імбир-порошок або свіжий дрібно натертий імбир. Щоб перетирати спеції було зручніше, можна насипати в ступку трохи цукрового піску. Сюди ж додайте какао.
Курагу наріжте дрібними шматочками і разом з родзинками залийте її окропом. Це потрібно, щоб сухофрукти розм'якшилися. Тим часом наріжте горіхи гострим ножем. Можна брати будь-які горіхи на ваш смак. Коли сухофрукти стануть м'якими, змішайте їх з горіхами.
Тепер всі підготовлені інгредієнти потрібно змішати в одній ємності і починати поступово вводити борошно. Після того, як ви всипали першу жменю борошна, погасіть соду оцтом, все перемішайте і додайте решту борошна. Має вийти тісто консистенції густої сметани. Пряники залишилося лише запекти.