Тісто для поз
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вмієте робити домашні пельмені, вареники або манти, то вам не складе труднощів спробувати і наступний рецепт. У ньому описано, як приготувати тісто для поз, традиційного бурятського страви.
Майже будь-яка національна кухня має подібне блюдо. Це ж відноситься до бурятського народу. Найкраще дане тісто варити на пару. Для його основи я взяла просту воду, але також є варіанти на кефірі. З одного боку все дуже просто, але головне - добре вимісити тісто.
- Борошно - 500 грам
- Вода кип'ячена - 150 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
Борошно всипте в миску гіркою. Усередині зробіть поглиблення. У нього влийте яйце з сіллю і воду. Перемішайте інгредієнти.
Замішайте еластичне тісто. Скачайте з нього кулю.
Приберіть тісто в пакет і залиште його на півгодини при кімнатній температурі.
Готове тісто розділити на таку кількість частин, скільки поз ви будете робити.