Тісто для пиріжків з капустою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Домашня несолодка випічка - це відмінна ідея для ситного перекусу, закуска на роботу або пікнік, наприклад. Хочу показати, як приготувати тісто для пиріжків з капустою в духовці просто і смачно.
Опис приготування:
Ніжне, повітряне тісто вимагає одного основному інгредієнті - свіжих і якісних дріжджах. Без них пиріжки будуть щільними і не такими смачними. Витратьте трохи часу на опару, а після дайтетісту добре підійти в теплі. Втім, сам процес настільки простий, що я думаю, що ні у кого не викличе труднощів.
- Вода - 360 мілілітрів (можна молоко)
- Рослинна олія - 120 мілілітрів (без запаху)
- Борошно - 4.5-5 склянки(240мл)
- Цукор - 2.5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Дріжджі свіжі - 25 грам (або 1 ç.l. Сухих)
1. Цукор і дріжджі розчиніть у теплій воді. Ретельно перемішайте. Накрийте чистим рушником і залиште в теплі.
2. Приблизно через півгодини (час залежить від температури і якості дріжджів) опара буде готова.
3. Викладіть її в глибоку миску. Додавайте просіяне з сіллю борошно невеликими порціями.
4. В процесі влийте рослинне масло.
5. Замісити тісто, викладіть його в мисочку, накрийте рушником і знову залиште в теплому місці на годинку десь.
6. Після обомніте тісто і дайте йому підійти ще раз.
7. Коли тісто для пиріжків з капустою в духовці буде готово, розділіть його на порційні шматочки. Зробіть корж, інвест начинка, akkuratno кінець палиці.
8. Викладіть пірожочкі на деко, змастіть збитим жовтком і відправте в розігріту духовку.
9. Смачного!