Рецепт Тісто для хичінов фото

Тісто для хичінов
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 50 хв.

Нехай назва вас не лякає, хичіни - це коржі з начинкою, які обсмажуються на сковороді. Найважливіше в цій страві - це тісто, тому пропоную рецепт, як приготувати тісто для хичінов.

Опис приготування:

За своєю формою і приготування хичіни нагадують звичні нам коржі. Вони готуються з різноманітними начинками: з сиром, з картоплею, сиром, м'ясом, грибами, зеленню та ін., а також з поєднанням декількох інгредієнтів. Це смачне і ситне блюдо. Такі коржі відмінно підходять для перекусу, можна використовувати їх замість хліба.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Борошно пшеничне - 1 кілограм
  • Сироватка - 500 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 7 Ст. Ложок
  • Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
  • Сир - 0, 5 кілограма
тісто для хичінов - фото крок 1
1. Просіваємо пшеничне борошно, щоб випічка вийшла легкою і повітряної, пересипаємо її в миску, додаємо сухі дріжджі і злегка перемішуємо.
тісто для хичінов - фото крок 2
2. Сироватку переливаємо в сотейник, додаємо цукор, сіль, рослинне масло перемішуємо і трохи підігріваємо на вогні, після чого тонким струменем вливаємо до борошна.
тісто для хичінов - фото крок 3
3. Замішуємо тісто, викладаємо його на стіл, обвалюють до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Відправляємо тісто в миску, накриваємо його рушником і залишаємо в теплому місці на 1, 5-2 годину.
тісто для хичінов - фото крок 4
4. Відварюємо картоплю, розминаємо її в пюре, змішуємо з натертим сиром і солимо.
тісто для хичінов - фото крок 5
5. Готове тісто поділяємо на частини, викладаємо їх на стіл, зверху скачує кульки начинки, викладаємо їх на тісто, потім ретельно защипуємо, щоб начинка не витікала. Розкачуємо в корж товщиною близько 1, 5 см.
тісто для хичінов - фото крок 6
6. Коржі обсмажуємо на розпеченій сковороді з додаванням великої кількості соняшникової олії (з двох боків). Складаємо один на одного і подаємо до столу.

Схожі рецепти