Тісто для хичінов
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 50 хв.
Нехай назва вас не лякає, хичіни - це коржі з начинкою, які обсмажуються на сковороді. Найважливіше в цій страві - це тісто, тому пропоную рецепт, як приготувати тісто для хичінов.
Опис приготування:
За своєю формою і приготування хичіни нагадують звичні нам коржі. Вони готуються з різноманітними начинками: з сиром, з картоплею, сиром, м'ясом, грибами, зеленню та ін., а також з поєднанням декількох інгредієнтів. Це смачне і ситне блюдо. Такі коржі відмінно підходять для перекусу, можна використовувати їх замість хліба.
- Картопля - 1 кілограм
- Борошно пшеничне - 1 кілограм
- Сироватка - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 7 Ст. Ложок
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Сир - 0, 5 кілограма
1. Просіваємо пшеничне борошно, щоб випічка вийшла легкою і повітряної, пересипаємо її в миску, додаємо сухі дріжджі і злегка перемішуємо.
2. Сироватку переливаємо в сотейник, додаємо цукор, сіль, рослинне масло перемішуємо і трохи підігріваємо на вогні, після чого тонким струменем вливаємо до борошна.
3. Замішуємо тісто, викладаємо його на стіл, обвалюють до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Відправляємо тісто в миску, накриваємо його рушником і залишаємо в теплому місці на 1, 5-2 годину.
4. Відварюємо картоплю, розминаємо її в пюре, змішуємо з натертим сиром і солимо.
5. Готове тісто поділяємо на частини, викладаємо їх на стіл, зверху скачує кульки начинки, викладаємо їх на тісто, потім ретельно защипуємо, щоб начинка не витікала. Розкачуємо в корж товщиною близько 1, 5 см.
6. Коржі обсмажуємо на розпеченій сковороді з додаванням великої кількості соняшникової олії (з двох боків). Складаємо один на одного і подаємо до столу.