Тісто для чаклунів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.
Чаклуни це не що інше, як деруни з м'ясом. Є 2 основні види приготування чаклунів - променя і обман. Який би спосіб ви не віддавали перевагу, це тісто буде відповідати вашим очікуванням.
Опис приготування:
1. Картофель чистим. Далі за бажанням або варимо до напівготовності, і трьом на тертці, або трьом на тертці сирим.
2. У картопляну масу вбиваємо яйце, солимо, добре вимішуємо міксером чи виделкою.
3. Додаємо борошно частинами і ретельно вимішуємо тісто. Має вийти міцне і круте тісто. Залежно від якості борошна, її у вас може піти від півтора до двох склянок, а то і більше. Готове тісто добре відлипає від рук.
4. Testo майже. Пора розділяти його на 12-16 частин (в залежності від того, великі чи дрібні чаклуни вам більше до смаку) і наповнювати фаршем.
- Картопля - 1 кілограм
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мука - 1, 5-2 склянки
1. Картофель чистим. Далі за бажанням або варимо до напівготовності, і трьом на тертці, або трьом на тертці сирим.
2. У картопляну масу вбиваємо яйце, солимо, добре вимішуємо міксером чи виделкою.
3. Додаємо борошно частинами і ретельно вимішуємо тісто. Має вийти міцне і круте тісто. Залежно від якості борошна, її у вас може піти від півтора до двох склянок, а то і більше. Готове тісто добре відлипає від рук.
4. Testo майже. Пора розділяти його на 12-16 частин (в залежності від того, великі чи дрібні чаклуни вам більше до смаку) і наповнювати фаршем.
2. У картопляну масу вбиваємо яйце, солимо, добре вимішуємо міксером чи виделкою.
3. Додаємо борошно частинами і ретельно вимішуємо тісто. Має вийти міцне і круте тісто. Залежно від якості борошна, її у вас може піти від півтора до двох склянок, а то і більше. Готове тісто добре відлипає від рук.
4. Testo майже. Пора розділяти його на 12-16 частин (в залежності від того, великі чи дрібні чаклуни вам більше до смаку) і наповнювати фаршем.