Тістечко «Вишневий ноктюрн»
(покроковий рецепт з фото)
Відомі кондитери - це справжні творці. У створенні випічки потрібна уважність і точність, а також майстерність в оформленні. Якщо ви не новачок в цьому, то читайте мій рецепт!
У ньому дуже докладно описано, як приготувати тістечко "вишневий ноктюрн" . Багатошарове виріб з шоколадним бісквітом, суфле і кремом. Кроків багато, тому виділіть цього десерту достатній час. Виходить справжній витвір мистецтва, яке тане в роті. Хочеться ще і ще!
- Борошно - 280 грам
- Цукор тростинний - 400 грам
- Розпушувач - 6 грам
- Сіль - 5 грам
- Какао - 50 грам
- Ванілін - 2 грами
- Пюре вешнёвое - 120 грам
- Цукор - 620 грам(120 г - в суфле, 500 г - д помадка)
- Якщо-якщо - 10 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
- Молоко - 210 мілілітрів
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Вода кип'ячена - 280 мілілітрів(180 мл - в бісквіт, 100 мл - для агар-агар)
- Вода - 185 мілілітрів(35 мл - в суфле, 150 мл - д помадка)
- Вершки 33% - 330 мілілітрів(80 мл - в суфле, 250 мл - на збиті вершки)
- Яєчний білок - 2 штуки
- Ваніль, стручок - 0, 5 штуки
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
Спочатку зробіть помадку. Цукор залийте водою і соком в каструлі. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Зніміть піну, вимкніть вогонь і приберіть цукор зі стінок каструлі.
Знову поставте сироп на вогонь. Варіть його 4 хвилини на сильному вогні.
Для перевірки готовності сиропу, невелика його кількість капніть в холодну воду. З сиропу повинен вийти кулька при скачуванні.
На стіл покладіть пакет з льодом. На нього встановіть майже плоску форму або миску. У неї влийте сироп. Він повинен остудитися приблизно за 5 хвилин.
З охололого сиропу злийте воду. А саму масу збийте блендером протягом 15-20 хвилин.
Як тільки сироп побіліє, тобто. Перетвориться в помадку, його слід перекласти в пластикову баночку. Укрийте її вологою серветкою. Залиште помадку на добу в кімнаті. Потім приберіть її під кришку в холодильник.
Тепер займіться бісквітом. Просійте борошно. Додайте до неї какао, тростинний цукор, сіль, цукор і розпушувач.
Окремо збийте яйця. Додайте до них рослинне масло, ванілін і молоко, продовжуючи збивати масу.
З'єднайте суху масу з яєчної. Замішайте тісто.
Круглу і високу форму для випічки змастіть рослинною олією, а потім застеліть її пергаментним папером. Розігрійте духовку до 200 градусів.
У тісто влийте окріп, швидко його перемішайте.
Тісто перелийте в форму для випічки. Градуси в духовці знизьте до 160 градусів. Запікайте бісквіт протягом 1 годину. Остудіть його повністю.
Якщо zalejte 100 мл кип'яченої води. Залиште його на 15 хвилин. Потім нагрійте рідина і кип'ятіть її протягом 5-8 хвилин, помішуючи до повного розчинення.
В 35 мл води насипте ваніль з стручка. Додайте цукор для суфле і сам стручок ванілі. Доведіть суміш до кипіння. Варіть сироп 3 хвилини на середньому вогні.
Яєчні білки охолодіть. Збийте їх до піни. Обережно влийте в них вийшов сироп без стручків. Збивайте ще 30 секунд. Potom vlejte якщо-якщо. Перемішуйте все разом 5 хвилин. Далі додайте вишневе пюре і ще раз все добре перемішайте. А в кінці додайте холодні збиті вершки. Замішайте єдину масу для суфле.
Влийте майбутнє суфле в форму. Приберіть її в холодильник на 1, 5-2 годину.
Остиглий бісквіт розрізати на 4 частини по ширині. Круглої формочкою виріжте невеликі кола (діаметр з кружку).
Суфле виріжте такої ж форми. Сливки збийте з цукровою пудрою. Почніть збирати тістечка. Перший шар - бісквіт; другий - суфле; третій - бісквіт; четвертий - збиті вершки.
Далі знову укладіть бісквіт. Розтопіть помадка. Влийте її зверху на тістечко. Поставте тістечко в холодильник хвилин на 15. Прикрасьте десерт за бажанням. Приємною дегустації!