Тістечка «картопля» з сухарів
(покроковий рецепт з фото)
Ці ласощі багатьом знайоме ще з дитинства. Ось уже кілька поколінь воно радує своїм смаком. Його можна купити або зробити самостійно. Дивіться, як приготувати тістечка "картошка" з сухарів.
Дуже просте, але в той же час смачне тістечко, для приготування якого не знадобиться возитися з духовкою. Зробити таке тістечко самостійно дуже просто і швидко, тому воно може стати паличкою-виручалочкою. Класичний рецепт приготування можна сміливо змінювати на свій смак і розсуд. У тістечко можна додати сухофрукти, горіхи або шматочки шоколаду, а також можна зробити крем або глазур.
- Молоко - 100 мілілітрів
- Горіхи - 1 Склянка
- Сухарі ванільні - 300 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Молочний шоколад - 150 грам
- Цукровий пісок - 1/2 склянки
1. В сотейник наливаю молоко, відправляю його на вогонь, потім додаю цукор, молочний шоколад і какао (1 столову ложку), варю до закипання, помішують віночком.
2. Як тільки закипіло, ввожу розм'якшене вершкове масло і інтенсивно помішують віночком до повного розчинення.
3. Ванільні сухарі розминаю в крихту (блендером або за допомогою качалки). Знімаю з вогню молочно-шоколадну суміш, трохи остуджують, потім всипав у неї подрібнені сухарики.
4. Горіхи нарізаю ножем або подрібнюю блендером, але не до стану борошна, горіхи нам потрібні шматочками. Всипаю їх до основної маси, все ретельно перемішую.
5. З отриманої маси формую тістечка, відправляю в холодильник на 2 годину, перед подачею прикрашаю какао-порошком.