Тірамісу з Сливка
(покроковий рецепт з фото)
М'який вершковий десерт тірамісу має безліч варіацій в сучасному світі. Підлаштувати його під свій смак можливо, але зберегти основну ідею важливо. Даний рецепт - один з класичних.
В ідеальному складі цих ласощів є сир "маскарпоне", яйця і печиво "савоярді" . З цими інгредієнтами ви отримаєте справжній десерт з Італії, який я і описала. Дізнайтеся про те, як приготувати тірамісу на вершках. Створення не така складна, як може здатися, головне - дотримуватися всю технологію і порядок кроків.
- Маскарпоне - 225 грам
- Яєчний жовток - 2 штуки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Коньяк або лікер - 1 Ст. Ложка
- Вершки жирні - 200 мілілітрів
- Еспрессо зварений - 100 мілілітрів
- Лікер горіховий - 50 мілілітрів
- Печиво "савоярді" - 8 штук
- Шоколад темний - 110 грам
- Какао - За смаком
На водяну баню поставте суміш з цукру (4 ст. Ложки), жовтків і коньяку. Постійно заважайте суміш протягом 5 хвилин. Потім приберіть її остигати. Додайте маскарпоне і ретельно перемішайте.
В іншому посуді збийте вершки з цукром, що залишився до стійких піків. Потім акуратно з'єднайте сирну масу з вершками.
Змішайте еспрессо з горіховим лікером. Умочіть в суміш "савоярді" . Шоколад натріть на дрібній тертці.
Тепер зберіть тірамісу. На дно форми або форм викладіть 1/3 вершкової маси. Далі - половину печива і трохи шоколаду. Потім - вершковий шар, знову "савоярді" і шоколад. Зверху - вершкова маса, яку посипте шоколадом і какао. Uber тірамісу 4 години в холодильник. Приємною дегустації!