Тирамісу з мигдалем
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний десерт тірамісу з полуницею стане ще смачніше, якщо додати тертий мигдаль. Задоволення не з дешевих, але побалувати себе можна. Дивимося рецепт тірамісу з мигдалем.
Для приготування тірамісу з мигдалем я беру сирої мигдаль, подрібнюю його в блендері і додаю в крем. Також можете мигдальними пластинками прикрасити готовий десерт. Лікер можете сміливо замінити коньяком або бренді, я часом обходжуся просто міцним заварним кави і алкоголь не додаю. Ягоди можете додати на свій смак, це зовсім не обов'язково!
- Цукор - 100 грам
- Мигдаль - 100 грам
- Жовтки - 5 штук
- Кава - 200 мілілітрів
- Лікер - 50 мілілітрів
- Пачка савоярді - 1 штука
- Маскарпоне - 400 грам
Для початку збийте жовтки з 80 грамами цукру.
Вершки поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки почнуть закипати, зніміть з вогню, умішайте туди збиті жовтки. Поверніть на вогонь. Зменшіть вогонь, і проваріть суміш пару хвилин, весь час помішуючи.
Мигдаль подрібніть в блендері і додайте в суміш. Перемішайте, відставте отриману масу, щоб остигала.
Зваріть кави, змішайте його з лікером, потім дайте йому охолонути, після чого вилийте в миску. Кожне савоярді занурюйте в миску буквально на пару секунд: печиво дуже швидко вбирає в себе рідину.
Потім викладіть печиво рівно на дно форми.
Якщо у вас є вдома якісь ягоди, сміливо додавайте їх в десерт. У мене вийшло два варіанти: з полуницею і без ягід. Той, що з полуницею, з'їли, не встигнувши толком намилуватися!
Тепер крем доведемо до кондиції: збийте маскарпоне, а потім введіть в нього жовтковий крем. Знову все разом збийте.
Залийте рівномірно кремом ягоди і савоярді.
Що залишився подрібнений мигдаль і 20 грамів цукру "прокалите" на пательні, щоб вийшла солодка мигдальна крихта.
Посипте цією крихтою тірамісу зверху, надішліть десерт в холодильник на годинку. Готовий тірамісу з мигдалем ви можете ще какао-порошком посипати перед подачею.
Приємного чаювання!