Тирамісу в невеликих мисках
(покроковий рецепт з фото)
Всім справжнім шанувальникам італійської кухні, а особливо - ніжних десертів, пропоную цей простий рецепт тірамісу в креманках. Від такого десерту просто неможливо відірватися!
Неймовірно зручно готувати тірамісу в креманках в домашніх умовах, так як десерт виходить порційних, і його не потрібно різати при подачі. Зверху можна також прикрасити листком м'яти або доповнити маленької ягідкою, наприклад.
- Маскарпоне - 0.5 кілограма
- Savojardi - 22 штук
- Яйце - 3-4 штук
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Лікер - За смаком
- Какао - 2-3 Ст. Ложок
1. Жовтки відокремте від білків і збийте з цукром.
2. Заваріть чашечку кави, дайте йому охолонути. Потім перелийте в підходящу ємність і з'єднайте з лікером за смаком (в даному випадку це "бейлиз", однак ви можете використовувати в рецепті приготування "тірамісу в креманках" навіть ром або коньяк, наприклад).
3. Окремо збийте в міцну піну білки.
4. До збитим жовтків викладіть маскарпоне.
5. Збийте до однорідності.
6. Потім додайте білки, акуратно все перемішайте. От і все: крем для тірамісу в креманках в домашніх умовах готовий.
7. Савоярді опускайте в каві і викладайте на дно креманки.
8. Потім шар крему, і знову печиво.
9. І так до верху. Рівним шаром намажте крем в самому кінці.
10. Рясно посипте какао і відправте в холодильник. Якщо час дозволяє, залиште десерт на 2-4 годину, щоб він як слід просочився. Ось і весь рецепт, як зробити тірамісу в креманках.
Смачного!
Смачного!