Тестування baursaki
(покроковий рецепт з фото)
Ці дивно м'які і апетитні пірожочкі підійдуть як до перших страв, так і до чаю, наприклад. Якщо ви ще не знаєте, як зробити тісто на баурсаки, тоді запам'ятовуйте рецепт.
Це знамените блюдо казахської кухні, яке припало до смаку багатьом господиням. Насправді немає нічого простішого, ніж приготувати тісто на баурсаки в домашніх умовах. В результаті виходять дуже повітряні пиріжки, від яких складно відірватися.
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1.5 чайних ложки
- Цукор - 50 грам
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
1. Рецепт тіста на баурсаки розрахований в даному випадку для хлібопічки, проте можна обійтися і без неї. Для початку необхідно просіяти борошно.
2. Додати швидкодіючі дріжджі.
3. Всипати сіль і цукор. Кількість останнього може бути трохи збільшено при бажанні, якщо баурсаки будуть подаватися на десерт.
4. Вершкове масло можна повністю розтопити або додати розм'якшеним. Вбити яйця.
5. Влити молоко. Приготувати тісто на баурсаки в домашніх умовах можна також на кефірі або на сироватці, наприклад.
6. Залишилося довіритися техніці. Після замісу потрібно залишити тісто приблизно на 1.5-2 годину. Без хлібопічки цей процес теж не дуже складний: змішавши всі інгредієнти, потрібно накрити тісто чистим рушником і залишити в теплі.
7. Далі потрібно скачати невелику частину тесту "ковбаскою" і нарізати шматочками. Сформувати кульки і обсмажити в рослинній олії.
8. Коли баурсаки стали золотистими, можна викладати їх на паперовий рушник і смажити такі.
Перед подачею можна посипати цукровою пудрою, полити сиропом або згущеним молоком, наприклад.
Перед подачею можна посипати цукровою пудрою, полити сиропом або згущеним молоком, наприклад.