Рецепт Тестування baursaki фото

Тестування baursaki
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок , На природу , На сніданок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ці дивно м'які і апетитні пірожочкі підійдуть як до перших страв, так і до чаю, наприклад. Якщо ви ще не знаєте, як зробити тісто на баурсаки, тоді запам'ятовуйте рецепт.

Опис приготування:

Це знамените блюдо казахської кухні, яке припало до смаку багатьом господиням. Насправді немає нічого простішого, ніж приготувати тісто на баурсаки в домашніх умовах. В результаті виходять дуже повітряні пиріжки, від яких складно відірватися.

  • Борошно - 2 склянки
  • Сіль - 1.5 чайних ложки
  • Цукор - 50 грам
  • Дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 2 штуки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 50 грам
тестування baursaki - фото крок 1
1. Рецепт тіста на баурсаки розрахований в даному випадку для хлібопічки, проте можна обійтися і без неї. Для початку необхідно просіяти борошно.
тестування baursaki - фото крок 2
2. Додати швидкодіючі дріжджі.
тестування baursaki - фото крок 3
3. Всипати сіль і цукор. Кількість останнього може бути трохи збільшено при бажанні, якщо баурсаки будуть подаватися на десерт.
тестування baursaki - фото крок 4
4. Вершкове масло можна повністю розтопити або додати розм'якшеним. Вбити яйця.
тестування baursaki - фото крок 5
5. Влити молоко. Приготувати тісто на баурсаки в домашніх умовах можна також на кефірі або на сироватці, наприклад.
тестування baursaki - фото крок 6
6. Залишилося довіритися техніці. Після замісу потрібно залишити тісто приблизно на 1.5-2 годину. Без хлібопічки цей процес теж не дуже складний: змішавши всі інгредієнти, потрібно накрити тісто чистим рушником і залишити в теплі.
тестування baursaki - фото крок 7
7. Далі потрібно скачати невелику частину тесту"ковбаскою" і нарізати шматочками. Сформувати кульки і обсмажити в рослинній олії.
тестування baursaki - фото крок 8
8. Коли баурсаки стали золотистими, можна викладати їх на паперовий рушник і смажити такі.
Перед подачею можна посипати цукровою пудрою, полити сиропом або згущеним молоком, наприклад.

Схожі рецепти