Тертий пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижний пиріг, який знайомий багатьом з дитинства. Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати тертий пиріг з яблуками. Готується він дуже просто, так що не будемо втрачати ні хвилини.
Такий варіант пирога заощадить ваші час і зусилля, а приготувати його зможе буквально кожна господиня, адже для цього вам не потрібно ніякого спеціального обладнання чи незвичайних продуктів. Пиріг відмінно підійде до чаю, кави і молока. За бажанням замість кориці можна додати ваніль.
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 200 грам
- Маргарин - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Яблука - 2 штуки
- Мелена кориця - За смаком
1
Приготування тертого пирога з яблуками починаємо з того, що відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Білки необхідно остудити, а жовтки перетерти з цукром на водяній бані. Так цукор краще розчиниться, а жовтки посветлеют.
2
Маргарин або вершкове масло натираємо на крупній тертці і додаємо до жовтків. Ретельно все перемішуємо між собою.
3
Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем. Акуратно вводимо борошно в тісто, замішуємо до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук і не стане еластичним.
4
Частка Testo, 1/3 частини скочується в кулю і прибираємо в плівці в морозилку. На це піде хвилин 30. Іншу частину тесту прибираємо в холодильник на 15 хвилин.
5
Охолоджені білки збиваємо з дрібкою солі до стану стійкої піни. Поступово додаємо в білки 100 г пісочний.
Яблука промиваємо, натираємо на тертці і присипаємо корицею. Змішуємо яблука з білками.
Яблука промиваємо, натираємо на тертці і присипаємо корицею. Змішуємо яблука з білками.
6
Тісто дістаємо з холодильника і викладаємо у форму для випікання, розподіляючи його по всій поверхні. Форму попередньо змащуємо вершковим або рослинним маслом. Тісто наколюємо виделкою, щоб уникнути здуття.
7
Тепер викладаємо начинку на тісто. Зверху натираємо заморожене тісто на крупній тертці. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. Тертий пиріг з яблуками готовий, смачного!