Рецепт Тефтелі з підливою фото

Тефтелі з підливою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Якщо ви ламаєте голову над питанням, що зробити на обід або вечерю для всієї родини, тоді рецепт тефтелей з підливою може бути як раз до речі.

Це практично класичний рецепт тефтелей з підливою, які можна доповнити абсолютно будь-яким гарніром за смаком. Особливу пікантність цієї страви надає сир, який робить фарш ще більш ніжним і соковитим.

  • Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Зелень - 1 щіпка
  • Фарш - 600-700 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Яйце - 1 штука
  • Сир - 50 грам
  • Хліб - 2 скибочки
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Томатний соус - 500 мілілітрів
  • Базилік - 1 щіпка
  • Морква - 1 штука
  • Селера - 1 штука
тефтелі з підливою - фото крок 1
1. Скибочки білого хліба (можна використовувати сухарики) викласти в невелику мисочку і залити молоком. Залишити їх на деякий час, щоб вони розм'якли.
тефтелі з підливою - фото крок 2
2. Сир натерти на дрібній тертці. Додати в фарш віджатий від молока хліб, спеції за смаком, зелень. Очистити цибулину і пару зубчиків часнику. Пропустити через м'ясорубку разом з м'ясом. Для цих тефтелей можна використовувати як свинину чи яловичину, так і курку або індичку.
тефтелі з підливою - фото крок 3
3. Посолити і поперчити все за смаком. Як слід перемішати. Якщо фарш виходить сухуватим, можна додати трохи молока.
тефтелі з підливою - фото крок 4
4. Паралельно в сотейнику розігріти невелику кількість оливкової олії і викласти туди подрібнену цибулю, часник, морква і селера. Обсмажити трохи до м'якості.
тефтелі з підливою - фото крок 5
5. Сформувати невеликі тефтелі. Щоб легше було працювати з фаршем, руки потрібно трохи змочити водою.
тефтелі з підливою - фото крок 6
6. На сковороді розігріти олію й обсмажити тефтелі на середньому вогні до появи рум'яної скоринки.
тефтелі з підливою - фото крок 7
7. До обсмаженою овочам відправити томатний соус. Посолити і поперчити за смаком, при бажанні додати дрібку зелені і залишити на середньому вогні трохи "уваритися" .
тефтелі з підливою - фото крок 8
8. Коли з соусу піде зайва рідина, в сотейник можна відправити обсмажені тефтелі і згасити їх до повної готовності. Подавати тефтелі з підливою в домашніх умовах можна з гарніром і тушкованими овочами.

Схожі рецепти