Рецепт Тефтелі з підливою фото

Тефтелі з підливою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви ламаєте голову над питанням, що зробити на обід або вечерю для всієї родини, тоді рецепт тефтелей з підливою може бути як раз до речі.

Опис приготування:

Це практично класичний рецепт тефтелей з підливою, які можна доповнити абсолютно будь-яким гарніром за смаком. Особливу пікантність цієї страви надає сир, який робить фарш ще більш ніжним і соковитим.

  • Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Зелень - 1 щіпка
  • Фарш - 600-700 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Яйце - 1 штука
  • Сир - 50 грам
  • Хліб - 2 скибочки
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Томатний соус - 500 мілілітрів
  • Базилік - 1 щіпка
  • Морква - 1 штука
  • Селера - 1 штука
тефтелі з підливою - фото крок 1
1. Скибочки білого хліба (можна використовувати сухарики) викласти в невелику мисочку і залити молоком. Залишити їх на деякий час, щоб вони розм'якли.
тефтелі з підливою - фото крок 2
2. Сир натерти на дрібній тертці. Додати в фарш віджатий від молока хліб, спеції за смаком, зелень. Очистити цибулину і пару зубчиків часнику. Пропустити через м'ясорубку разом з м'ясом. Для цих тефтелей можна використовувати як свинину чи яловичину, так і курку або індичку.
тефтелі з підливою - фото крок 3
3. Посолити і поперчити все за смаком. Як слід перемішати. Якщо фарш виходить сухуватим, можна додати трохи молока.
тефтелі з підливою - фото крок 4
4. Паралельно в сотейнику розігріти невелику кількість оливкової олії і викласти туди подрібнену цибулю, часник, морква і селера. Обсмажити трохи до м'якості.
тефтелі з підливою - фото крок 5
5. Сформувати невеликі тефтелі. Щоб легше було працювати з фаршем, руки потрібно трохи змочити водою.
тефтелі з підливою - фото крок 6
6. На сковороді розігріти олію й обсмажити тефтелі на середньому вогні до появи рум'яної скоринки.
тефтелі з підливою - фото крок 7
7. До обсмаженою овочам відправити томатний соус. Посолити і поперчити за смаком, при бажанні додати дрібку зелені і залишити на середньому вогні трохи"уваритися" .
тефтелі з підливою - фото крок 8
8. Коли з соусу піде зайва рідина, в сотейник можна відправити обсмажені тефтелі і згасити їх до повної готовності. Подавати тефтелі з підливою в домашніх умовах можна з гарніром і тушкованими овочами.

Схожі рецепти