Тефтелі з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ламаєте голову над питанням, що зробити на обід або вечерю для всієї родини, тоді рецепт тефтелей з підливою може бути як раз до речі.
Це практично класичний рецепт тефтелей з підливою, які можна доповнити абсолютно будь-яким гарніром за смаком. Особливу пікантність цієї страви надає сир, який робить фарш ще більш ніжним і соковитим.
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 2-4 зубчиків
- Зелень - 1 щіпка
- Фарш - 600-700 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Сир - 50 грам
- Хліб - 2 скибочки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Томатний соус - 500 мілілітрів
- Базилік - 1 щіпка
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 штука
1. Скибочки білого хліба (можна використовувати сухарики) викласти в невелику мисочку і залити молоком. Залишити їх на деякий час, щоб вони розм'якли.
2. Сир натерти на дрібній тертці. Додати в фарш віджатий від молока хліб, спеції за смаком, зелень. Очистити цибулину і пару зубчиків часнику. Пропустити через м'ясорубку разом з м'ясом. Для цих тефтелей можна використовувати як свинину чи яловичину, так і курку або індичку.
3. Посолити і поперчити все за смаком. Як слід перемішати. Якщо фарш виходить сухуватим, можна додати трохи молока.
4. Паралельно в сотейнику розігріти невелику кількість оливкової олії і викласти туди подрібнену цибулю, часник, морква і селера. Обсмажити трохи до м'якості.
5. Сформувати невеликі тефтелі. Щоб легше було працювати з фаршем, руки потрібно трохи змочити водою.
6. На сковороді розігріти олію й обсмажити тефтелі на середньому вогні до появи рум'яної скоринки.
7. До обсмаженою овочам відправити томатний соус. Посолити і поперчити за смаком, при бажанні додати дрібку зелені і залишити на середньому вогні трохи "уваритися" .
8. Коли з соусу піде зайва рідина, в сотейник можна відправити обсмажені тефтелі і згасити їх до повної готовності. Подавати тефтелі з підливою в домашніх умовах можна з гарніром і тушкованими овочами.