Рецепт Тефтелі з підливою в мультиварці фото

Тефтелі з підливою в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ще один відмінний рецепт для тих, у кого є мультиварка. Я пропоную вам приготувати на вечерю шалено смачні тефтелі з ароматною підливою в мультиварці, а гарнір ви можете вибрати самі.

Опис приготування:

Це гранично простий рецепт тефтелей з підливою в мультиварці, в якому ми беремо за основу звичайний рецепт тефтелей, приготованих на плиті. Але з однією невеликою відмінністю - в мультиварці ми зробимо це набагато швидше, і нам потім не доведеться мити гори брудного посуду. Мої домашні просто обожнюють такі тюфтельки і завжди приходять за добавкою, тому вони розходяться моментально. А коли до нас додому приходять друзі, то мені доводиться готувати відразу подвійну, а іноді й потрійну порцію, тому що всім шалено подобається смак таких простих, але в той же час апетитних тефтелей. Приготуйте їх своїм рідним на вечерю, і ви здивуєтеся, наскільки швидко спорожніють їх тарілки, а ось вам і мій рецепт приготування тефтелей з підливою в мультиварці.

  • Фарш м'ясний - 500 грам
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1 - в фарш, 1 - в зажарку)
  • Морква - 1 штука
  • Паста томатна - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
тефтелі з підливою в мультиварці - фото крок 1
Ви можете зробити фарш самостійно, а можете використовувати вже готовий магазинний. Викладаємо його в миску, додаємо рис і яйце. Ріпчасту цибулю можете дрібно нарізати і додати до фаршу, а можете перекрутити його в м'ясорубці, тоді шматочки цибулі не потраплятимуть в готових тефтелі. Тепер додаємо сіль і мелений перець, ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
тефтелі з підливою в мультиварці - фото крок 2
Подрібнюємо другу цибулину, морква трьом на крупній тертці. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло і обсмажуємо на ньому цибулю і моркву в режимі"Жарка" , час 15 хвилин. Додаємо борошно, гарненько перемішуємо, а потім викладаємо ложку томатної пасти.
тефтелі з підливою в мультиварці - фото крок 3
Гарненько все перемішуємо і смажимо все разом ще кілька хвилин.
тефтелі з підливою в мультиварці - фото крок 4
Тепер додаємо ложку сметани, перемішуємо і починаємо ліпити з фаршу акуратні тюфтельки, викладаємо їх в мультиварку. Заливаємо вміст мультиварки кип'яченою водою так, щоб рідина накривала тефтелі майже повністю.
тефтелі з підливою в мультиварці - фото крок 5
Закриваємо кришку, ставимо режим"Гасіння" і час 40 хвилин.
тефтелі з підливою в мультиварці - фото крок 6
Через 10 хвилин після початку приготування відкрийте кришку, посолити і поперчити соусом, можете додати лавровий лист або перець горошком. Потім закрийте кришку, нехай мультиварка працює. Коли тефтелі будуть готові, вона подасть сигнал. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти