Тефтелі з фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тефтелей з фаршу. Що може бути краще простих, але смачних і тануть у роті тефтелей з фаршу з ароматним соусом? Порадуйте свою сім'ю простим, але дуже смачним блюдом!
Напевно, найперший мій рецепт тефтелей, дістався ще від бабусі. Мама часто готувала багато тефтелей для всієї родини. Цей рецепт стане в нагоді всім, хто вперше буде робити це блюдо самостійно. Для приготування тефтелей з фаршу заздалегідь замочуємо рис (беріть краще круглозерністий, він розварюється в фарші на ура! ) і робимо фарш (не знаю як ви, але я магазинів не довіряю). Для фаршу беремо навпіл свинину і яловичину - відмінне поєднання.
Рецепт тефтелей з фаршу наступний:
1. Замочений рис відваріть, він повинен вийти клейким, щоб добре з'єднатися з фаршем.
2. Даємо рису охолонути, потім вбиваємо в нього два яйця. Ретельно перемішуємо.
3. Додаємо в рис фарш (можна робити в зворотній послідовності, на якість це не впливає) і спеції. Добре перемішуємо, до отримання однорідної маси.
4. Відбийте фарш (піднімайте і кидайте в миску 5-6 раз) - тефтелі будуть формуватися набагато краще.
5. Зліпити круглі кульки і обсмажте їх в олії на сковороді.
6. Відправляємо тефтелі в духовку на 20 хвилин при 220 З.
7. В цей час, цибулю дрібно порубати, часник теж. Обсмажте їх на сковороді, додавши також борошна і томатної пасти. Коли цибуля стане золотистим, влийте води, тушкуйте соус до готовності.
8. Тефтелі заливаємо соусом і відправляємо в духовку ще на 15 хвилин.
Готово! Прикрасьте готову страву зеленню. Смачного!
- Фарш (яловичина + свинина) - 750 грам
- Мал - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - - За смаком
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
Рецепт тефтелей з фаршу наступний:
1. Замочений рис відваріть, він повинен вийти клейким, щоб добре з'єднатися з фаршем.
2. Даємо рису охолонути, потім вбиваємо в нього два яйця. Ретельно перемішуємо.
3. Додаємо в рис фарш (можна робити в зворотній послідовності, на якість це не впливає) і спеції. Добре перемішуємо, до отримання однорідної маси.
4. Відбийте фарш (піднімайте і кидайте в миску 5-6 раз) - тефтелі будуть формуватися набагато краще.
5. Зліпити круглі кульки і обсмажте їх в олії на сковороді.
6. Відправляємо тефтелі в духовку на 20 хвилин при 220 З.
7. В цей час, цибулю дрібно порубати, часник теж. Обсмажте їх на сковороді, додавши також борошна і томатної пасти. Коли цибуля стане золотистим, влийте води, тушкуйте соус до готовності.
8. Тефтелі заливаємо соусом і відправляємо в духовку ще на 15 хвилин.
Готово! Прикрасьте готову страву зеленню. Смачного!