Тефтелі домашні
(покроковий рецепт з фото)
Тефтелі домашні - блюдо, яке робиться з будь-якого виду фаршу (як м'ясного, так і рибного), приправленого улюбленими спеціями. Сьогодні хочу поділитися рецептом тефтелей від моєї мами! рекомендую!
Як приготувати тефтелі домашні?
Готуємо тефтелі:
1. М'ясо промити і порізати на кубики.
2. Лук очистити і порізати на кубики.
3. Всі інгредієнти пропустити через м'ясорубку, добре перемішати.
4. В отриманому фарші зробити поглиблення і розбити туди яйце.
5. Доба спеції за смаком. Сіль, перець.
6. Зваляти фарш в невеликі грудочки.
7. Обсмажувати на оливковій олії, на розпеченій сковороді.
8. Скласти тюфтельки в каструлю, налити на дно трохи води і поставити гасити на середньому вогні хвилин на 30.
Готуємо соус для тефтелей:
1. У сотейник налити 2 столові ложки оливкової олії.
2. У підігріте масло поступово додавати 1 столову ложку борошна.
3. Обсмажувати борошно протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи.
4. Влити 1 столову ложку вершків (нежирних). Випарювати до загустіння, посолити, поперчити.
Тефтелі домашнии найкраще подавати з картоплею.
Смачного!
- Яловичина - 400 грам
- Окіст свинячий - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Хліб для тостів - 2 скибочки
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль, перець, спеції - - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершки (нежирні) - 1 Ст. Ложка
Готуємо тефтелі:
1. М'ясо промити і порізати на кубики.
2. Лук очистити і порізати на кубики.
3. Всі інгредієнти пропустити через м'ясорубку, добре перемішати.
4. В отриманому фарші зробити поглиблення і розбити туди яйце.
5. Доба спеції за смаком. Сіль, перець.
6. Зваляти фарш в невеликі грудочки.
7. Обсмажувати на оливковій олії, на розпеченій сковороді.
8. Скласти тюфтельки в каструлю, налити на дно трохи води і поставити гасити на середньому вогні хвилин на 30.
Готуємо соус для тефтелей:
1. У сотейник налити 2 столові ложки оливкової олії.
2. У підігріте масло поступово додавати 1 столову ложку борошна.
3. Обсмажувати борошно протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи.
4. Влити 1 столову ложку вершків (нежирних). Випарювати до загустіння, посолити, поперчити.
Тефтелі домашнии найкраще подавати з картоплею.
Смачного!