Татарські солодощі
(покроковий рецепт з фото)
Східні солодощі добре відомі і популярні по всьому світу. Якщо ще вам не доводилося куштувати їх, то розповім про один з численних рецептів, як приготувати татарські солодощі.
Одна з найвідоміших татарських солодощів - це чак-чак. Він робиться з тіста, яке нарізають тонкою локшиною, обсмажують у фритюрі, а потім заливають медовим сиропом. Звучить і виглядає все дуже апетитно. Блюдо солодке, тому його подають з гарячим чаєм або зі шербетом.
- Яйця - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 2-2, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - За смаком
1. У мисці збийте курячі яйця з сіллю, потім всипте борошно.
2. Замісити туге тісто, як на локшину, борошна можна взяти трохи більше, якщо відчуваєте, що тісто липке.
3. Розділіть тісто на кілька частин, потім розкачайте тонко.
4. Наріжте тісто тонкими смужками, а потім кожну смужку ще на кілька шматочків.
5. У сотейнику гарненько розігрійте велику кількість соняшникової олії, киньте вийшла локшину і обсмажуйте до золотистого кольору, потім шумівкою видаліть з масла на серветку.
6. В іншому сотейнику розтопіть мед з цукром до розчинення останнього, регулярно перемішуйте масу.
7. Обсмажені шматочки локшини розкладіть порційно або складіть все в одну ємність, залийте гарячою солодкою сумішшю і перемішайте. Подавайте солодощі з чашкою чаю.