Рецепт Сушені креветки фото

Сушені креветки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Капуста , Креветки , Морепродукти , Пекінська капуста
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 35 хв.

Розповім про те, як приготувати сушені креветки. Продукт цей специфічний для нашої кухні, а ось в Азії їх регулярно використовують і вживають. З них роблять закуски, основні страви, а також соуси.

Опис приготування:

Сушені креветки можна купити в супермаркеті, перед приготуванням їх потрібно замочити на час або відразу кинути в гарячу олію і нагріти. Їх використовують для приготування рису, салатів, овочевих страв. Їх можна обсмажити з чилі і соєвим соусом, зі спеціями або кокосовим молоком.

  • Пекінська капуста - 0, 5 штуки
  • Сушені креветки - 1/2 склянки
  • Оливкова олія - За смаком
  • Сіль - За смаком
сушені креветки - фото крок 1
1. Викладіть сушені креветки, переконайтеся, що немає зіпсованих. Чи не промивайте їх, а використовуйте відразу.
сушені креветки - фото крок 2
2. Налийте в сковороду оливкове масло і гарненько розігрійте, надішліть креветки на розігріту поверхню і обсмажуйте 30-90 секунд до утворення золотистого кольору. Зніміть креветки з вогню і перекладіть в окрему тарілку.
сушені креветки - фото крок 3
3. Вимийте капусту і наріжте її великими смужками (краще поперек, ніж уздовж). Поверніть сковороду на вогонь і викладіть капусту. Обсмажуйте її хвилину, потім накрийте кришкою і готуйте ще 5-7 хвилин, приправити сіллю.
сушені креветки - фото крок 4
4. Додайте до капусти креветки і перемішайте, подавайте блюдо відразу після приготування.

Схожі рецепти