Рецепт Сушені креветки фото

Сушені креветки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Капуста, Креветки, Морепродукти, Пекінська капуста
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Розповім про те, як приготувати сушені креветки. Продукт цей специфічний для нашої кухні, а ось в Азії їх регулярно використовують і вживають. З них роблять закуски, основні страви, а також соуси.

Сушені креветки можна купити в супермаркеті, перед приготуванням їх потрібно замочити на час або відразу кинути в гарячу олію і нагріти. Їх використовують для приготування рису, салатів, овочевих страв. Їх можна обсмажити з чилі і соєвим соусом, зі спеціями або кокосовим молоком.

  • Пекінська капуста - 0, 5 штуки
  • Сушені креветки - 1/2 склянки
  • Оливкова олія - За смаком
  • Сіль - За смаком
сушені креветки - фото крок 1
1. Викладіть сушені креветки, переконайтеся, що немає зіпсованих. Чи не промивайте їх, а використовуйте відразу.
сушені креветки - фото крок 2
2. Налийте в сковороду оливкове масло і гарненько розігрійте, надішліть креветки на розігріту поверхню і обсмажуйте 30-90 секунд до утворення золотистого кольору. Зніміть креветки з вогню і перекладіть в окрему тарілку.
сушені креветки - фото крок 3
3. Вимийте капусту і наріжте її великими смужками (краще поперек, ніж уздовж). Поверніть сковороду на вогонь і викладіть капусту. Обсмажуйте її хвилину, потім накрийте кришкою і готуйте ще 5-7 хвилин, приправити сіллю.
сушені креветки - фото крок 4
4. Додайте до капусти креветки і перемішайте, подавайте блюдо відразу після приготування.

Схожі рецепти