Сушені креветки
(покроковий рецепт з фото)
Розповім про те, як приготувати сушені креветки. Продукт цей специфічний для нашої кухні, а ось в Азії їх регулярно використовують і вживають. З них роблять закуски, основні страви, а також соуси.
Сушені креветки можна купити в супермаркеті, перед приготуванням їх потрібно замочити на час або відразу кинути в гарячу олію і нагріти. Їх використовують для приготування рису, салатів, овочевих страв. Їх можна обсмажити з чилі і соєвим соусом, зі спеціями або кокосовим молоком.
- Пекінська капуста - 0, 5 штуки
- Сушені креветки - 1/2 склянки
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Викладіть сушені креветки, переконайтеся, що немає зіпсованих. Чи не промивайте їх, а використовуйте відразу.
2. Налийте в сковороду оливкове масло і гарненько розігрійте, надішліть креветки на розігріту поверхню і обсмажуйте 30-90 секунд до утворення золотистого кольору. Зніміть креветки з вогню і перекладіть в окрему тарілку.
3. Вимийте капусту і наріжте її великими смужками (краще поперек, ніж уздовж). Поверніть сковороду на вогонь і викладіть капусту. Обсмажуйте її хвилину, потім накрийте кришкою і готуйте ще 5-7 хвилин, приправити сіллю.
4. Додайте до капусти креветки і перемішайте, подавайте блюдо відразу після приготування.